Låsprojektör på SafeTeam med lås och beslag i bakgrunden.

Kristoffer berättar om sitt arbete som låsprojektör

Kristoffer är en av SafeTeams projektörer som arbetar med att ta fram säkerhetslösningar inom låsområdet. Han gillar omväxlingen och de nära kundrelationerna som kommer med yrket.

Vilka är dina arbetsuppgifter som låsprojektör?

Det är till mig kundernas förfrågningar kommer, stora som små. Det kan vara allt från mindre projekt för privatpersoner till större entreprenadprojekt. Mycket handlar om att ta fram bra lösningar åt kunden, räkna på jobb, ta fram offerter och sedan driva projekten fram till slutbesiktning.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

De flesta dagar börjar med att jag instruerar våra montörer om vilka arbeten som ska göras. Jag går igenom jobben och förklarar hur kunden vill ha det. Sedan är det dags att öppna mailen och se om det kommit in förfrågningar och liknande från kunder.

Många gånger träffar jag kunden ute på plats för att få en uppfattning om vad kunden behöver och hur vi ska gå till väga. Sedan är det tillbaka till kontoret och räkna på jobbet.

Vilka utvecklingsmöjligheter har du fått hos SafeTeam?

Jag gick låsteknisk linje på gymnasiet och det blev ett naturligt val att fortsätta inom låsbranschen. Innan min nuvarande tjänst som projektör arbetade jag som butikstekniker i två av SafeTeams butiker. Att gå från butikstekniker till projektör blev ett naturligt steg för mig då jag gillar att utvecklas och lära mig nya saker.

Det är viktigt att vara rak och ärlig och berätta för kunden vad som verkligen behövs.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Ofta kastas jag in i situationer som är helt nya, vilket är lite av charmen med det här jobbet. Projektering idag handlar mycket om olika regelverk som ska uppfyllas och kanske mindre om ren mekanik.

Det jag gillar allra mest är kundkontakten och att bygga en bra relation med kunden. Det är viktigt att vara rak och ärlig och berätta för kunden vad som verkligen behövs, även om kunden kanske inte hade tänkt sig just den lösningen från början. Det är det som är vårt huvudsyfte – att lösa kundens problem och göra det som är bäst för kunden. Mycket handlar om yrkesstolthet, att inte göra något halvdant. De lösningar vi tagit fram för kunden ska vara riktigt bra gjorda.

Kristoffer – Låsprojektör

 

Vill du jobba hos oss?

Vi har just nu flera lediga tjänster! Läs mer om hur det är att jobba hos oss.

Karriär & jobb