SafeTeam vinner upphandling för brandskydd i Mölndals stad

SafeTeam vinner upphandling för brandskydd i Mölndals stad

SafeTeam har tecknat ett fyraårigt avtal med Mölndals stad för att utföra kvartalsprov på 120 brandlarmsanläggningar i kommunens lokaler. Uppdraget startade den 1 februari och omfattar skolor, förskolor, idrottsanläggningar och andra kommunala byggnader.

– Det är ett omfattande uppdrag som kräver noggrann planering och flera medarbetares insatser. Sammanlagt motsvarar vårt arbete en heltidstjänst, säger Håkan Karlsson, avdelningschef på SafeTeam.

Kvartalsproven inkluderar testning av detektorer, styrningar och larmsändare, samt kontroll av branddörrar för att säkerställa att de fungerar korrekt och stänger när brandlarmet går. Det viktigaste är att verifiera att larmöverföringen till räddningstjänsten fungerar som den ska.

Upphandlingen var hårt konkurrensutsatt med totalt 13 anbudsgivare. SafeTeams konkurrenskraftiga prissättning och expertis inom brandskydd var avgörande faktorer för att vinna uppdraget.

– Det är vår noggranna planering och vårt fokus på kvalitet som gör att vi kan erbjuda en kostnadseffektiv och pålitlig lösning, säger Håkan Karlsson.

SafeTeam är ett av Sveriges större säkerhetsföretag med cirka 200 medarbetare i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Mölndal. Bolaget, som grundades 1968 i Göteborg, erbjuder allt från lås, passersystem, larm och kameraövervakning, till dörrautomatik, inbrottsskydd, brandskydd och brandlarm.

För mer information kontakta

Håkan Karlsson
avdelningschef SafeTeam
hakan.karlsson@safeteam.se
031-724 23 29

 

Läs mer

Läs mer om brandlarm från SafeTeam här