Punktsprinkler/pulverbomb erbjuder vi i Göteborg och Region Väst.

Punktsprinkler – enkelt men effektivt brandskydd för soprum och förråd

Punktsprinkler (eller Pulverbomb som den också kallas) är ett enkelt men mycket effektivt brandskydd. Den passar utmärkt i mindre rum och som punktskydd. Punktsprinklern utlöser vid hög temperatur och fördelar pulver eller släckvätska över branden.

Punktsprinkler är ibland mer passande än större sprinklersystem

Punktsprinklern är ett effektivt brandskydd som ibland passar bättre än konventionella sprinkler- och släcksystem. Projektering och installation är enkel. Det krävs ingen rördragning, strömmatning eller anslutning till vattennät.

Typiska användningsområden för punktsprinkler är förråd, soprum och andra mindre utrymmen hos fastighetsbolag. Den används också inom industrin där brandfarlig utrustning förvaras, eller som skydd av brandfarliga processer och maskiner.

Brandsläckning med punktsprinkler – så fungerar det

Punktsprinklerbehållaren är tillverkad i stål. Den har en förnicklad mässingsventil, försedd med en manometer för övervakning av trycket i behållaren. I ventilen sitter också en övertrycksventil som utlöses om behållaren utsätts för höga tryck av misstag. Behållaren fylls med pulver eller Forrex® släckvätska. Den är trycksatt med nitrogen till ett tryck av 15 bar.

Om det börjar brinna värms glasbulben i ventilen. Vid aktuell utlösningstemperatur sprängs bulben och ventilen öppnar. Strålen slår i ventilens spridarring som fördelar pulvret eller vätskan över en större yta.

Efter användning kan punktsprinklern laddas om och blir på så sätt ett långvarigt brandskydd.

Punktsprinkler är enkel att installera

Punktsprinklern fästs i taket ovanför det skyddade objektet med en enkel konsol. Ingen vatteninstallation, strömmatning eller rördragning krävs. Bäst effekt erhålls om ventilutloppet placeras på en höjd av 1,5 till 3 meter ovanför brandrisken.

Vi erbjuder punktsprinkler i olika storlekar, med olika släckeffekt, så att de passar för er takhöjd och utrymmet ni behöver brandskydda.

Punktsprinkler i sophus, kallas även pulverbomb

Punktsprinkler (ibland kallad Pulverbomb) släcker bränder i soprum.

Punktsprinkler från SafeTeam är ett effektivt brandskydd:

  • i soprum
  • i förråd
  • på vindar
  • i utrymmen där brandfarlig utrustning förvaras
  • vid brandfarliga maskiner.

Punktsprinkler erbjuder vi i Göteborg och Region Väst. Kontakta oss för offert.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så återkommer någon av våra trevliga medarbetare till dig med ett upplägg som passar just din verksamhet.

    • Är du privatperson är du välkommen att kontakta någon av våra butiker direkt.
    • När du skickar detta formulär till oss accepterar du att vi behandlar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.