Slipp nycklarna med ett kodlås

En dörr med kodlås öppnas med kod istället för nyckel. Ni slipper risken med nycklar på vift och resurskrävande nyckelhantering.

Kodlås för trapphus eller kontorsdörrar

Vanliga användningsområden för kodlås är trapphus/portingångar till lägenhetshus, invändiga kontorsdörrar, ingång till förskolor, omklädningsrum etc. Kodlås är lämpliga där säkerhetskraven är något lägre, eftersom en kod lätt sprider sig till obehöriga. Vill ni uppnå högre säkerhet rekommenderar vi passersystem.

Fördelar med kodlås

Fördelen med kodlås är att det är en relativt enkel lösning. Våra tekniker kan göra en snabb och enkel installation och sedan är kodlåset enkelt att underhålla.

Kodlås är enkelt att montera

Kodlås är relativt enkelt att montera. De finns för utanpåliggande eller infällt montage. Det finns även batteridrivna kodlås för montage på dörrblad.

För att en dörr med kodlås ska fylla sin önskade funktion krävs att dörren stängs automatiskt efter öppning. Vi kan även hjälpa er att sätta upp dörrstängare för detta syfte.

Kodlås ger er säkerhet till låg kostnad

Där säkerhetskraven är något lägre är kodlås en utmärkt säkerhetsåtgärd. Över tid blir det kostnadseffektivt. Ni slipper risken med borttappade nycklar, som ofta får kostsamma låsbyten till följd. Ni slipper även att hantera in- och utlämning av nycklar. Vid högre säkerhetskrav är dock ett elektroniskt passersystem ett bättre val.

Med kodlås styr ni tillträdet

Det finns kodlås som kan programmeras så att koderna endast öppnar dörren under vissa tider. Vissa koder, t.ex. tidningsbudets kod, kanske bara ska fungera på morgonen. Koderna är lätta att ändra vid behov. Ni kan själva lägga in individuella dörröppningstider för ert kodlås om ni önskar det.

Kodlås för trapphus eller kontordörrar | SafeTeam

 

Vi erbjuder alla fabrikat av kodlås

Som oberoende säkerhetsleverantör erbjuder alla etablerade fabrikat av kodlås.

 • Axema
 • ASSA
 • Yale Doorman
 • RCO
 • Vanderbilt (tidigare Bewator)

Vi hjälper er att välja rätt kodlås

Det finns kodlås med mer eller mindre avancerade funktioner. Vi hjälper er att välja ett kodlås som passar er verksamhet.

Vill ni ta höjd för framtida förändringar kan vi rekommendera ett kodlås som går att bygga ut. Med tillhörande produkter kan vissa kodlås omvandlas till en porttelefoni- eller passersystemslösning. Samma knappenhet kan då användas som porttelefon och kortläsare i ett passersystem.

Byt koden ofta

Det finns alltid en risk att koden till ett kodlås sprider sig till obehöriga. Därför är det viktigt att inte ge ut den till fler än nödvändigt, samt att byta kod med jämna mellanrum.

Snabba fakta om kodlås

Kodlås finns med:

 • IR-mottagare för postens IR-sändare (brevbäraren behöver inte slå in koden)
 • vandalsäker och fuktskyddande kapsling
 • utanpåliggande eller infällt montage
 • montage på dörrblad (batteridrivna).

Vi hjälper er att ta fram det kodlås som passar er bäst.

Detta verkar intressant! Jag vill veta mer om kodlås.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.

  • Är du privatperson är du välkommen att kontakta någon av våra butiker direkt.
  • När du skickar detta formulär till oss accepterar du att vi behandlar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.