Fönsterfilm erbjuder vi i Göteborg och Region Väst, samt till kunder med riksavtal.

Fönsterfilm skyddar glasrutor

Fönsterfilm monteras på glasrutor för att skydda mot inbrott, sol eller insyn. Vi erbjuder fönsterfilm av olika slag: säkerhetsfilm, solfilm och insynsskyddande film. De olika typerna kan kombineras för att tillgodose olika behov.

Säkerhetsfilm

Ur säkerhetssynpunkt är det fönstren som oftast är en fastighets svaga länk. Med säkerhetsfilm kan vi ge dig en förhöjd säkerhet, utan att ge avkall på ljusinsläpp och genomsikt. Dessutom är säkerhetsfilm ofta det mest estetiska inbrottsskyddet. En säkerhetsfilm monteras på befintliga fönster och förändrar inte utseendet, som t.ex. ett galler gör.

Säkerhetsfilm hindrar inbrottstjuven

Säkerhetsfilm gör det svårare att forcera en fönsterruta – vid hårda slag spricker den, men den hålls kvar i karmen utan att splittras. Detta är i många fall tillräckligt tidsödande att ta sig igenom för att avskräcka en inbrottstjuv.

Inget glassplitter

Vassa glasskärvor kan orsaka stor skada på både människor och inventarier. Men om en sönderslagen ruta är förstärkt med säkerhetsfilm hindras spridning av glassplitter inne i lokalen. Kostnaderna för sanering efter ett inbrott hålls på så sätt nere. Dessutom skapas en betydligt säkrare arbetsmiljö.

Solfilm

Solfilm monteras på fönsterglas för att skydda mot oönskad solstrålning.

Spara energi med solfilm

För fastighetsägare blir energibesparande åtgärder allt mer aktuella. Solfilm är en isolerande fönsterfilm som bidrar till en behaglig inomhustemperatur. Solstrålning reflekteras på sommaren och värmen behålls inomhus på vintern. Med solfilm på fönstren kan ni därför sänka er energiförbrukning för luftkonditionering såväl som för uppvärmning, och spara både pengar och miljö.

Trivsamt inomhusklimat

Med solfilm skapas en trivsam inomhusmiljö. Solens bländande strålar och störande reflektioner på dator- och TV-skärmar minskas. Samtidigt behålls insläppet av dagsljus och sikten ut.

Solfilm ger ett effektiv UV-skydd. Det förhindrar blekning av möbler och annan inredning och förlänger därmed dess livslängd.

Solfilm och säkerhet

Solfilm ger ett visst splitterskydd och minskar risken för skador om fönsterglasen skulle gå sönder. Dessutom går solfilm att kombinera med olika typer av säkerhetsfilm för ett mer omfattande säkerhetsskydd.

Solfilmsrullgardin

En variant av solfilm är solfilmsrullgardin. De rullas upp och ner som en vanlig rullgardin, men kan också motorstyras och automatiseras. Solfilmsrullgardin monteras mycket lätt och passar alla typer av fönster.

Insynsskyddande fönsterfilm

Insynsskyddande fönsterfilm, även kallad dekorfilm, monteras på glaspartier där man vill försvåra eller hindra insynen. Fönsterfilmen kan även tydliggöra glaspartier för att förhindra olyckor.

Användningsområden för insynsskyddande fönsterfilm

Ibland är det en säkerhetsfara med glaspartier som inte syns. I andra lägen vill man förhindra insyn men inte ge avkall på ljusinläpp eller sikt ut. Ibland handlar det om att endast förhöja det estetiska utseendet på ett fönster eller en glasvägg. Vi har fönsterfilmer för alla dessa önskemål.

Utseendemässigt finns det oändliga möjligheter. Insynsskyddet kan göras neutralt eller iögonfallande med färg, mönsterskuren dekor eller logotyp. Exempel på användningsområden är glasväggar i kontorsmiljöer, toalettfönster, omklädningsrum, källarfönster m.m.

Kombinera med solfilm och säkerhetsfilm

Insynsskyddande fönsterfilm går att kombinera med andra typer av skyddsfilm och solfilm, för ökad säkerhet och solskydd. Insynsskyddande fönsterfilm skyddar även glaset från slitage och repor.

Detta verkar intressant! Jag vill veta mer.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.
Fönsterfilm erbjuder vi i Göteborg och Region Väst.