Överfallslarm för företag ökar tryggheten på er arbetsplats

På många arbetsplatser hamnar personalen ibland i hotfulla situationer. Det är en del av mångas vardag och händer inom allt från detaljhandeln, vårdinrättningar, socialkontor, sjukhus etc. För att öka tryggheten på arbetsplatsen och förhindra att någon skadas i sådana incidenter bör dessa företag överväga att investera i ett överfallslarm.

Vad är ett överfallslarm?

Ett överfallslarm är ett larm som används för att snabbt kunna påkalla någon som kan hjälpa en att hantera hotfulla situationen eller aggressiva personer. Via lättillgängliga alarmknappar eller personlarm som bärs i fickan kan larmet snabbt kommunicera till kollegor som befinner sig i närheten, eller påkalla hjälp från väktare, om att man behöver hjälp.

Överfallslarm för företag

Varje arbetsgivare har en lagstadgad skyldighet att värna om sina anställda och måste se till så att det finns policys och system på plats för att garantera att de alltid är trygga på sin arbetsplats. Överfallslarm för företag erbjuder organisationer ett sätt att se till så att någon kontaktas och tillkallas vid en nödsituation för att förhindra eskalering och ytterligare skada.

Sjukhus/vårdinrättningar/psykiatrin

En av de mest riskfyllda arbetsplatserna där flest överfall sker är inom sjukhus, vårdinrättningar, psykiatrin och hälsovårdsområden. Detta på grund av att dessa platser måste ha en öppenhet och tillgänglighet för alla. Bidragande faktorer kan även vara höga stressnivåer för patienter, familjer och vänner såväl som de anställda. 

På sådana riskfyllda platser är det extra viktigt att det finns ett pålitligt system på plats som personalen kan använda sig av vid hotfulla situationer och överfall.

Överfallslarm ökar både trygghet och lönsamhet

En investering i ett överfallslarm är en investering i trygghet! När personalen känner sig trygg och mår bra sjunker ofta kostnaderna för sjukskrivningar och personalomsättningen minskar. Därför blir en investering i ett överfallslarm även en åtgärd som ökar verksamhetens lönsamhet.

okad-trygghet-med-overfallslarm

Trådlöst eller trådbundet överfallslarm

Vi erbjuder både trådlöst och trådbundet överfallslarm. Vilket som är det bästa alternativet beror på er verksamhet och vilka krav som ställs där. Är du osäker på vilket som passar er bäst tar vi oss alltid tiden att genomföra en noggrann undersökning för att hitta bästa lösningen baserade på era behov och förutsättningar.

Vårt trådlösa överfallslarm är mycket enkelt att installera eftersom det inte krävs någon kabeldragning. Det gör det också lätt att ta med vid en eventuell flytt till nya lokaler.

Investera i ett överfallslarm idag och öka säkerheten

Det bästa överfallslarmet är det larmet som skräddarsytts för era behov och förutsättningar. Kontakta SafeTeam för en skräddarsydd helhetslösning med överfallslarm redan idag och öka både tryggheten och lönsamheten på er arbetsplats.

Med vårt trådlösa överfallslarm får du:

  • Larmknappar som bärs i fickan, med integrerade personsökare
  • Tvåvägskommunikation mellan alla bärbara enheter
  • Lokaliseringsfunktion – alla ser var den som larmar befinner sig
  • Enkel installation och service

Detta verkar intressant! Jag vill veta mer.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.

    • Är du privatperson är du välkommen att kontakta någon av våra butiker direkt.
    • När du skickar detta formulär till oss accepterar du att vi behandlar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.

 

När du skickat in ditt meddelande återkommer vi till dig inom kort. Det går naturligtvis även bra att ringa oss direkt.