SafeTeam levererar kameraövervakning, passersystem och larmsystem till Lindex högautomatiserade omnilager.

Lindex växlar upp samarbetet med SafeTeam

Lindex valde SafeTeam som samarbetspartner redan 2019. Under fyra år har företagen samarbetat kring fysisk säkerhet för ca 200 Lindex-butiker i Sverige. Tillsammans har nu företagen tecknat avtal om att också säkra Lindex nya omnilager, som är under uppbyggnad i Alingsås.

Lagret är för Lindex en miljardinvestering, ca 40 000 kvm stort och högautomatiserat. Planen är att allt ska vara klart och i gång under andra halvan av 2024.

– Vi är mycket nöjda över vårt framgångsrika samarbete med SafeTeam inom flera säkerhetslösningar i vår verksamhet. Deras breda kunskap och lyhördhet för våra behov har varit avgörande i vårt val av leverantör för att stärka och säkra vår säkerhetsinfrastruktur och skapa en tryggare framtid tillsammans, säger Ann-Louise Norrman, Operational Security Manager och Kevin Hong, Data Protection & Group Security Manager på Lindex.

Leveransområdena som SafeTeam har fått är många, till exempel kameraövervakning, passersystem och larmsystem. SafeTeam installerar även dörrautomatik och låssystem för byggnaden på uppdrag av byggentreprenören.

Det är en väl genomtänkt säkerhetsnivå med den senaste tekniken, där trygga och kvalitativa märken så som RCO, Milestone, Axis och Hanwha ingår i lösningen.

– Vi är jättestolta och glada över att få detta utökande förtroende från Lindex. Vi har jobbat tätt med Lindex under flera år nu och detta blir en bekräftelse på att SafeTeam är en bra och långsiktig samarbetspartner. Arbetet är i full gång med ett riktigt vasst team från många av våra kompetensområden på SafeTeam. Känns superroligt, säger Erik Lindgren, affärsområdeschef Retail- & Rikskunder på SafeTeam.

Säkerhetsföretaget SafeTeam

Säkerhetsföretaget SafeTeam tillhandahåller hela säkerhetskedjan åt sina kunder. Allt ifrån rådgivning, installation av fysisk och teknisk säkerhet, till servicetjänster av olika slag. SafeTeam grundades som ett familjeföretag 1968 i Göteborg och drivs och ägs idag av andra generationen. Affärsområdet Retail- & Rikskunder, med placering i Nacka öster om Stockholm, håller ihop och ansvarar för hela leveransen till riksavtalskunder.

Modekedjan Lindex

Lindex, med huvudkontoret i Göteborg, är en finskägd modekedja inom Stockmann-gruppen med cirka 4500 anställda, cirka 440 butiker i 18 länder i Norden, Baltikum, Centraleuropa, Balkan och Mellanöstern. Förutom försäljning i butik säljer Lindex även mode via sin Shop Online i 28 länder; alla EU-länder samt Norge.