Vällingby låsbutik och låssmed

SafeTeam förvärvar Vällingby Låsservice

SafeTeam förvärvar Vällingby Låsservice, ett väletablerat säkerhetsföretag med verksamhet främst i Hässelby och norra delarna av Stockholmsområdet. Genom förvärvet blir företaget ett helägt dotterbolag till SafeTeam i Sverige AB.

– Jag ser med glädje fram emot att välkomna Vällingby Låsservice som ny medlem i SafeTeam-familjen. Förvärvet är ytterligare ett steg mot att komma närmare våra kunder och ligger helt i linje med SafeTeams strategi att, genom förvärv av små till medelstora företag i kombination med organisk tillväxt, växa på utvalda orter. Tillsammans med SafeTeams befintliga verksamhet i Johanneshov och Norrmalm får vi nu en komplett täckning av området kring Storstockholm och kan därmed erbjuda våra kunder en ännu bättre service, säger SafeTeams VD Thomas Benneklint.

En låsleverantör med gedigen erfarenhet

Vällingby Låsservice grundades på 60-talet och är idag en väletablerad aktör inom lås- och säkerhetssystem. Företaget omsätter ca 23 Mkr och har 11 anställda. Säljare är Ess Holding AB, som ägs av Anita och Mathias Esselström.

– Vi har haft förmånen att under många år få äga och driva Vällingby Låsservice. Därför känner vi också ett ansvar och det var särskilt viktigt för oss att företaget övertas av en ägare som förstår verksamheten och som har rätt värderingar, säger Anita Esselström.

Ökad tillgänglighet för kunder i Stockholm

Magnus Heimvik är regionchef för SafeTeams verksamhet i Stockholm och blir i samband med tillträdet även övergripande ansvarig för Vällingby Låsservice.

– Vällingby Låsservice är ett välskött företag med gott renommé på marknaden. Deras kompetens kompletterar dessutom vår befintliga verksamhet på ett väldigt bra sätt. Nu ser jag fram emot att lära känna våra nya kollegor och att tillsammans se vad vi kan åstadkomma med gemensamma krafter. Det här kommer att bli ett rejält lyft för oss och våra kunder i Stockholm, det känns väldigt roligt, avslutar Magnus Heimvik.

 

Vi har haft förmånen att under många år få äga och driva Vällingby Låsservice. Därför känner vi också ett ansvar och det var särskilt viktigt för oss att företaget övertas av en ägare som förstår verksamheten och som har rätt värderingar.

Anita Esselström
Vällingby Låsservice

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Thomas Benneklint
VD SafeTeam i Sverige AB
Tel. 031-80 24 80