Låssystemet iLOQ installeras av SafeTeam hos Ekerö Bostäder

SafeTeam vinner upphandling – får stororder från Ekerö Bostäder på iLOQs digitala lås

Säkerhetsföretaget SafeTeam har mottagit en större order från Ekerö Bostäder efter att ha vunnit en offentlig upphandling under hösten. Ordern har ett värde på drygt fem miljoner kronor och rör det digitala låssystemet iLOQ som nu kommer att installeras i hela Ekerö Bostäders lägenhetsbestånd.

Ekerö Bostäder ska utöka sitt bestånd av det digitala låssystemet iLOQ. Det kommunala bolaget har tidigare använt systemet i ett begränsat antal bostadshus och väljer nu att installera det i sina samtliga lägenheter. Bakom beslutet ligger en önskan om att minimera skadeverkan när nycklar tappas bort.

För oss är det väldigt viktigt att låset är digitalt, dvs programmerbart. I dagsläget kan vi i värsta fall tvingas byta ett helt låssystem om en huvudnyckel tappas bort, medan vi med iLOQ snabbt och enkelt kan göra en borttappad nyckel obrukbar. Just nu är vi i startgroparna för det här projektet, men vi har fått ett bra intryck av våra första möten med SafeTeam och ser fram emot vårt kommande samarbete.

Claes Vikström, Fastighetschef för Ekerö Bostäder.

Utökar sin närvaro i kommunen

För SafeTeam innebär avtalet en utökad närvaro på Ekerö. Säkerhetsföretaget har sedan tidigare ett avtal med Ekerö kommun och är låsleverantör till skolor, serviceboenden, kommunhus och andra offentliga fastigheter.

Vi är väldigt glada över att få det här förtroendet av Ekerö Bostäder. Eftersom vi redan är etablerade i kommunen och har ett antal servicetekniker där känner vi till området och dess utmaningar väldigt väl. Sedan ser vi fram emot att fortsätta arbeta nära iLOQ; företaget har en fantastisk produkt och vi har utvecklat ett väldigt bra samarbete under åren.

Kent Rundquist, Avdelningschef Lås på SafeTeam.

 

Även iLOQ ser positivt på affären och det fortsatta samarbetet med SafeTeam.

Ekerö Bostäder utökar nu kraftigt sitt iLOQ-bestånd som ett nästa steg i deras digitaliseringsresa. Med Ekerö Bostäders fokus på säkerhet, ekonomi, miljö och förenklad administration är det givetvis jätteroligt att få fortsatt förtroende som leverantör, samtidigt som vi fortsätter vårt goda samarbete med SafeTeam.

Anders Klees, Sales Manager på iLOQ Sverige AB.

SafeTeam är ett rikstäckande säkerhetsföretag

SafeTeam grundades 1968 och erbjuder säkerhetslösningar för flerbostadshus, företag och offentliga fastigheter. Företaget installerar och underhåller allt från lås, passersystem, larm och kamerabevakning, till dörrautomatik, inbrottsskydd och brandskydd.

Ekerö Bostäder har nästan 900 lägenheter och radhus

AB Ekerö Bostäder är ett kommunalägt, allmännyttigt bostadsbolag, med nästan 900 hyreslägenheter och -radhus. Merparten av bostäderna finns runt Ekerö och Stenhamra centrum med närhet till skolor, affärer, allmänna kommunikationer och kommunal service. Det finns även bostäder granne med världsarven i Drottningholm och på Adelsö. Ekerö Bostäder har ett nära samarbete med Ekerö kommun, Hyresgästföreningen, Närpolisen och med Södertörns Brandförsvarsförbund.

iLOQ erbjuder smarta lås- och passersystem

iLOQ är ett finskt tillväxtföretag som omvandlar mekaniska låssystem till moderna digitala låssystem. Lösningarna baseras på tekniker som företaget har utvecklat och patenterat, och som möjliggör elektroniska lås utan batterier eller kablar. iLOQ tillgodoser även industri- och försörjningssektorn med mobila, digitala lösningar för effektiv behörighetsdelning och -förvaltning.

 

 

Ekerö Bostäder installerar digitala lås

Ekerö Bostäder digitaliserar sina låssystem med iLOQ som installeras av SafeTeam.

 

För mer information, välkommen att kontakta:

Kent Rundquist

Avdelningschef Lås
SafeTeam
Tel. 08-442 99 60

 

 

 

Läs mer:

Här finns mer information om hur dessa låssystem fungerar och dess fördelar för bostadsbolag.

Elektromekaniskt lås från iLOQ