SafeTeam installerar kameraövervakning med videoanalys i Slottsskogens djurpark

För att öka säkerheten i Slottsskogens djurpark i Göteborg beslöt sig förvaltningen för att installera kameraövervakning. Efter en upphandling fick SafeTeam förtroendet. I tätt samarbete, där Slottsskogen representerade djurens och besökarnas intresse, medan SafeTeam stod för teknik- och installationskunskap, kom man fram till en lösning. Sedan arborister anlitats för att trimma vissa stora, gamla träd, kunde man installera värmekameror på strategiska punkter. Nu sker övervakning av zoner så att ingen kan komma in eller ut utan att larmet går. Ändå kan djur och besökare hälsa på varandra.

SafeTeam installerade 20 stycken värmekameror med videoanalys runt om i parken. Om vissa parametrar uppfylls går ett larm till larmcentralen, som kan se bild i realtid från platsen och tiden för själva larmet. Larmcentralen kan då göra en visuell bedömning och även prata från kameran direkt till eventuella förövare och uppmana dem att avlägsna sig.

Samarbetet har fungerat jättebra. SafeTeam är både kreativa och proaktiva. Den enda gång en kamera gått sönder åtgärdade SafeTeam felet och informerade oss innan vi hunnit kontakta dem.

 

Anna Schönström
Djuransvarig
Slottsskogen

 

anna-schonstrom-slottskogens-djurpark

Anna Schönström är djuransvarig på Slottsskogen.

 

Relaterade områden: