Kamerabevakning i P-hus med QR-kod | SafeTeam

Smart kameralösning med QR-koder installerad i P-hus för Lisebergs nya hotell

SafeTeam har installerat kameror med automatisk avläsning av bilars registreringsnummer, samt porttelefon, i ett av P-husen vid Liseberg i Göteborg. Det nyttjas av det nybyggda Curiosa Hotel. Med SafeTeams lösning har hotellet fått ett smart sätt att ge sina kunder tillträde till P-huset – med QR-kod.

I april öppnade Lisebergs nya hotell, Grand Curiosa Hotel. Enligt dem själva är det ”Sveriges mest fantasifulla familjehotell, bara två FlumeRide-stockar från nöjesparken.” I anslutning till hotellet ligger ett parkeringshus som drivs av Göteborgs Stads Parkering, där hotellet har en egen låst del.

SafeTeam har installerat en lösning som ger Curiosa Hotel smidigt tillträde till P-huset.

Så här går det till

  • Hotellets reception anger registreringsnummer för sina kunders bilar som ska få tillträde till P-huset.
  • SafeTeams kameror läser av bilarnas registreringsnummer och öppnar grind i P-huset när hotellkunderna anländer.
  • Hotellkunderna får en tidsbegränsad QR-kod mejlad till sig, som de sedan kan scanna i porttelefonen till P-huset för att komma in då de ska hämta sin bil och köra därifrån.
  • Hela tiden kan även hotellets reception och väktare se övervakningsbilder över parkeringsplatserna och på så sätt hålla koll på lediga platser etc.

Jonas Adiels, behörig ingenjör kamerabevakningssystem på SafeTeam, berättar om projektet:

Dagens kamerateknik med videoanalys kan användas till så mycket mer än bara bevakning. Möjligheterna är näst intill oändliga. Här är ett tydligt exempel, att Curiosa Hotel fått ett förenklat tillträde till P-huset, utöver själva övervakningen.