CCTV hos OKQ8

SafeTeam ser till att du tankar säkert hos OKQ8 Minipris

På OKQ8:s obemannade bensinstationer kan kunderna tanka säkert – tack vare teknik och service från SafeTeam. Kameror avskräcker från skadegörelse, och film av hög kvalitet försäkrar att potentiella brott blir lösta.

– Det är inga konstigheter, SafeTeam ser alltid till att vi får det vi behöver, säger Lennart Fritzon, regionchef på OKQ8 Minipris.

Kameror ger en ökad trygghet på obemannade bensinstationer

Det är en solig men lite blåsig vårdag, och bilarna avlöser varandra på OKQ8 Minipris obemannade bensinstation i Mölndal. Här passerar en strid ström av fordon och kunder dygnet runt för att tanka. Potentiellt är det en utsatt situation – föraren måste kliva ur bilen, dra sitt betalkort, vänta medan tanken fylls på – även om det givetvis ytterst sällan händer något oväntat. Men hur garanteras säkerheten under en sådan transaktion när det inte finns någon personal på plats? Svaret stavas SafeTeam.

Just den här dagen är anläggningen faktiskt bemannad, om så bara för en kort stund. OKQ8:s regionchef Lennart Fritzon, iförd regelrätt arbetsjacka för maximal synlighet i trafiken, är här för att presentera det säkerhetssystem från SafeTeam som finns installerat.

– Vi har tre kameror här som är riktade mot pumparna. En som fångar en större area för att få överblick, och två riktade kameror som tar högupplösta bilder där det går att identifiera fordon och personer. Bilderna lagras lokalt, vi tittar bara på dem vid behov, berättar Lennart Fritzon.

SafeTeams kameralösningar passar OKQ8 Minipris behov

OKQ8 Minipris använder i stort sett bara säkerhetstjänster från just SafeTeam vid sina anläggningar. Det har helt enkelt visat sig att företaget erbjuder lösningar som möter OKQ8 Minipris behov bäst av de alternativ som finns på marknaden.

Samarbetet har fugerat klanderfritt. SafeTeam levererar ett koncept som passar oss. De besitter hög teknisk kompetens och de för en ärlig dialog från dag ett. När vi stött på utmaningar eller om tekniken krånglat någon gång är de lätta att få tag på och snabba med lösningarna.

Lennart Fritzon, regionchef på OKQ8 Minipris

 

Ingen vill bli övervakad i onödan

Säkerhet är en viktig del av OKQ8:s arbete. Ingen människa vill bli övervakad i onödan, men feedback från företagets kunder har visat att just när man tankar bilen – och kanske speciellt på obemannade anläggningar – så upplevs kamerorna som en trygghet.  Satsningen på säkerhet har mycket riktigt visat sig ge positiva resultat. Dels kan materialet som SafeTeam spelar in och lagrar användas som bevismaterial och för att identifiera brottslingar om någon incident skulle inträffa. Dels har kamerorna en avskräckande effekt.

– På stationer där vi installerat kameror har exempelvis problem med skadegörelse upphört direkt. Vi har dessutom så gott som noll skimningsförsök numera, och om någon skulle försöka ändå lämnar vi över våra filmer till polisen som då enkelt kan identifiera de misstänkta. Det är helt klart en väl värd investering för oss, säger Lennart Fritzon.