Synoptiks 145 butiker i hela landet säkras av SafeTeam

Synoptik har 145 butiker runt om i Sverige och är en av landets ledande aktörer inom optik. Med en så stor geografisk spridning är det viktigt att ha en rikstäckande leverantör.

– Jag har lyxen att ha en och samma kontakt som sköter lås och beslagning för alla våra butiker, oavsett var i landet, både vid underhåll i befintliga butiker och när vi bygger om och bygger nytt, säger Robert Vitasovic, byggprojektledare på Synoptik.

Synoptik har samarbetat med SafeTeam sedan 2017. SafeTeam anlitas för lås till butiksentréer och utrymningsdörrar, kodlås till personalutrymmen och anpassade dörrlösningar för butikernas undersökningsrum.

– För mig är det viktigt att jag är trygg med de jag samarbetar med, att jag kan lita på både produkt och företag. Med SafeTeam har allt funkat smidigt. Jag får snabbt svar och behöver aldrig jaga på. Och det jag får offert på stämmer, det är sällan som det tillkommer något som medför extrakostnader. Jag känner mig trygg i det vi gör tillsammans, säger Robert Vitasovic.

Hittat bra lösningar tillsammans – får råd och tips på förbättringar

I Synoptiks säkerhetsarbete finns en väl genomarbetad behovsanalys som ligger till grund i valet av låsprodukter för respektive dörr och butik. Dialogen kring olika lösningar har förts med SafeTeam. I vissa butiker kan unika dörrlösningar förekomma, men med en bra grund blir det enklare att lösa även undantagen.

– Utifrån behovsanalysen har jag synkat våra behov och önskemål med SafeTeam, rådfrågat om det är rätt eller fel tänkt och fått tips på förbättringar. SafeTeam säger ibland att ”det här kan vi göra, men det här kan vi inte göra”. Det är det som jag gillar, att vi hittar lösningar tillsammans.

Kostnadsmedvetet och enkelt

Säkerhetstänket hos Synoptik är självklart högt, men lösningarna måste också vara kostnadseffektiva och passa verksamheten.

– Man kan ju göra detta hur avancerat som helst, men vad är egentligen behovet? Produkterna måste anpassas till det, så att det blir ekonomiskt försvarbart. Här har SafeTeam bidragit med kompetens och jag kan absolut rekommendera SafeTeam till andra företag. Samarbetet är enkelt och smärtfritt och vi får ett bra slutresultat, avslutar Robert Vitasovic.

I SafeTeams leverans till Synoptik ingår exempelvis smarta kodlås till butikerna.

För mig är det viktigt att jag är trygg med de jag samarbetar med, att jag kan lita på både produkt och företag. Med SafeTeam har allt funkat smidigt.

Robert Vitasovic, byggprojektledare på Synoptik.

 

För frågor kontakta:


Erik Lindgren
Affärsområdeschef Retail- & Rikskunder, SafeTeam
08-522 384 04
erik.lindgren@safeteam.se

 

Läs mer om rikstäckande säkerhetslösningar