Nytänkande matkedjan Lifvs får innovativ säkerhetspaketering av SafeTeam och Telcred

Vårt traditionella sätt att handla mat, i bemannade matbutiker, utmanas nu inte bara av hemleveranser. Lifvs håller på att etablera sig runt om i landet – med obemannade matbutiker. Till Lifvs butiker låser kunderna upp dörren och betalar sina varor med en mobilapp. Det ställer nya krav på moderna säkerhetslösningar för obemannade butiker.

Framtidens sätt att handla – finns redan idag

Lifvs driver små livsmedelsbutiker med allt som behövs, på ställen där det behövs som mest. Lifvs har öppet dygnet runt och priserna kan hållas nere eftersom butikerna är obemannade. Istället för att köa i en kassa, scannar Lifvs kunder sina varor med telefonen och betalar enkelt med ett knapptryck. Ett enklare och smartare sätt att handla helt enkelt! Målet är även att butikerna ska bli lokala små mötesplatser, då Lifvs fokuserar på glesbygden där tidigare lokala butiker har fått stänga för att de inte har gått runt.

Så fungerar butikssäkerhet via mobilapp

I butikerna öppnas kundentrén med Lifvs-appen via en molntjänst från Telcred. Hårdvaran som styr kundentrén kommer från Axis Communications, som SafeTeam installerat. I takt med att Lifvs etablerar nya butiker installerar SafeTeam hårdvara i butikerna och driftsätter mot Telcred, som håller ihop allt i en enkel molntjänst. Passagesystemet blir på så sätt ihopkopplat med Lifvs-appen, så att dörren kan låsas upp.

– Lifvs illustrerar väldigt väl hur man med vår typ av moderna och öppna passagesystem kan digitalisera processer som innehåller fysisk passage. Vi är otroligt glada över att på det här sättet vara en del av framtiden tillsammans med Lifvs, Axis Communications och SafeTeam, säger Johan Weckström, CCO på Telcred.

SafeTeam tillhandahåller också larm och kameraövervakning till butikerna, där Lifvs är ständigt uppkopplade och kan monitorera om det behövs.

– Fantastiskt kul och smart lösning för Lifvs, optimal för denna typ av verksamhet. Dessutom har vi hittat en modell där vi installerar på löpande band och Lifvs får enkelt och snabbt tillgång i appen. Alla installationer sker idag på ett ställe, och butikerna skeppas sedan ut med färdigt passage-, larm- och kameraövervakningssystem. Även med många hundra butiker i framtiden hoppas och tror vi att detta är den perfekta lösningen för Lifvs, säger Erik Lindgren, affärsområdeschef Retail- & Rikskunder på SafeTeam.

300 nya butiker i Sverige

Hittills är cirka 14 butiker igång och två till inom kort. Etableringstakten är mycket snabb, med flera nya butiker varje månad. Målet är inställt på ca 300 butiker i Sverige.

Vår affärsmodell bygger på att kunderna ska ha en enkel och trevlig kundupplevelse. Vår IT- och säkerhetslösning behöver vara så bra att kunderna knappt märker att de nyttjar avancerad teknik där mobilappen fungerar i symbios med all annan teknik. SafeTeam är en nyckelpartner för att få detta att fungera.

Bea Garcia, VD Lifvs

För frågor kontakta:


Erik Lindgren
Affärsområdeschef Retail- & Rikskunder, SafeTeam
08-522 384 04
erik.lindgren@safeteam.se

Johan Weckström
CCO, Telcred
0732-323981
johan.weckstrom@telcred.com

Bea Garcia
Founder och CEO, Lifvs Scandinavia AB
070-660 31 91
bea.garcia@lifvs.com

Läs mer:

Säkerhetslösningar för obemannade butiker

lifvs.se
telcred.se