Jalusier erbjuder vi i Göteborg och Region Väst, samt till kunder med riksavtal.

Jalusier för fönster – vi installerar jalusi i er butik, på ert lager eller på ert kontor

Med jalusier framför era fönster ger ni tjuven ett tufft motstånd. Eller ännu bättre – hindrar inbrottstanken från att ens uppstå. Jalusier är ett diskret inbrottsskydd som används när ni behöver ett stark skydd liknande galler, men ändå vill få kunderna att känna sig välkomna. SafeTeam har över 50 års erfarenhet av säkerhet och vi är en helhetsleverantör som kan hjälpa er med allt från rådgivning till installation och service. Kontakta oss redan idag.

Vad är jalusier för fönster?

Jalusier består av lameller tillverkade i aluminum eller stål som är ledade i varandra och som rullas upp på ett stålrör med hjälp av en motor. Det lätta, men starka och sega, materialet bjuder tjuven på hårt motstånd och köper er värdefull tid.

Varför behövs inbrottsskydd som jalusier?

Inbrottstjuvar som riktar in sig på företag har i de allra flesta fall gjort ett omfattande rekogniseringsarbete. De vet vilken typ av utrustning som finns i era lokaler och vilka produkter som är av värde. Det gör att de kan slå till snabbt och försvinna med värdefulla inventarier – om det inte finns något slags inbrottsskydd som hindrar eller sinkar dem
tills väktare hinner till platsen.

Fönster är ofta en byggnads svaga punkt eftersom de är enkla att krossa med en gatsten eller en välriktad spark. Vill ni förbättra säkerheten i lokalen är det därför en god idé att fokusera på glaspartierna och installera jalusier för fönster. Vi rekommenderar ett starkt fysiskt inbrottsskydd som exempelvis jalusier samt ett inbrottslarm kopplat till en larmcentral.

Fördelarna med jalusier

Det finns ett flertal anledningar till att jalusier för fönster utgör ett gott inbrottsskydd. Oavsett om ni driver en butik i ett köpcentrum, äger ett lager eller har verksamhet i en kontorslokal tjänar ni på ett starkt skydd för glaspartier och portar.

Jalusier:

 • ger ett kraftfullt skydd när de är nedrullade
 • syns inte när de är upprullade
 • är ett platseffektivt alternativ till gallergrindar.

 

Jalusier skyddar mot inbrott och skadegörelse

Jalusier är ett utmärkt sätt att skydda fönster och entrédörrar. De fungerar både som inbrottsskydd och vandaliseringsskydd. Det finns dessutom brandjalusier som begränsar bränder samt enklare avskärmningsjalusier för exempelvis receptionsdiskar och andra delar av byggnaden som har lägre inbrottsrisk än fönster och entrédörrar.

Vill ni förhöja säkerheten vid ett glasparti eller en port med jalusi kan vi på SafeTeam hjälpa er. I våra behovsanpassade lösningar kan vi kombinera heltäckande jalusier med rullgaller. Vi anpassar mått och färg utifrån er miljö samt kombinerar lösningen med låsning för enkelt handhavande.

Att tänka på innan installation av jalusi i butik

I butiker är jalusier ett vanligt inbrottsskydd. För att ni ska få ut så mycket som möjligt av er säkerhetsinvestering finns det en del att tänka på innan installation av jalusi i er butik.

 • vad har ni för krav från försäkringsbolaget?
 • vill ni skydda butiken mot stöld eller skadegörelse?
 • kommer jalusiet att vara lättillgängligt för att snabbt kunna utföra service?

I ert försäkringsbrev står det tydligt specificerat vilken skyddsklass ert företag har och vilken skyddsutrustning som krävs.

Montage på utsidan eller insidan?

Har ni problem med skadegörelse rekommenderar våra säkerhetsexperter installation av jalusi utanför er butik. Med ett skydd på utsidan slipper ni oroa er för insparkade rutor, klotter eller annan skadegörelse. Ett jalusi på utsidan är däremot svårt att larma.

Önskar ni istället jalusi i er butik för att förhindra inbrott rekommenderar vi att inbrottsskyddet sätts på insidan av glaset eller dörren. På så sätt kan glaset enkelt larmas med glaskrossensorer, butiken får ett bra skydd samtidigt som jalusierna håller längre och kräver mindre underhåll.

Stort eller litet jalusi?

Inför valet av jalusi kan ni välja mellan ett större skydd eller flera smala jalusier. Fördelen med ett stort jalusi för butik är att det täcker hela glaspartiet eller öppningen och är mindre kostsamt. Ett större inbrottsskydd riskerar dock att bli ett dyrare alternativ om reparationer krävs då hela inbrottsskyddet måste bytas även om det endast är en lamell som är trasig.

Väljer ni istället flera mindre jalusier för era fönster blir kostnaden initialt högre, men det är en investering som blir lönsam i längden eftersom jalusiet är enklare att reparera samt att om det ena skyddet går sönder går det fortfarande att släppa in kunder i butiken och därför påverkas inte verksamheten i lika stor utsträckning.

Tänk på: Se alltid till att jalusiet är lättåtkomligt för att enklare kunna utföra service om motorn krånglar eller en lamell är trasig.

Så kan ett jalusi användas i butik

Ett jalusi skyddar inte bara fönster och dörrar i en butik. Ett jalusi i en butik kan även skapa extra skyddade zoner på exempelvis ett lager där ytterst stöldbegärliga varor kan förvaras. Säljer er butik exempelvis värdefulla märkeskläder eller elektronik kan jalusier i en fyrkant skydda varorna mot stöld.

Skydda er port – välj jalusi

Behöver portarna till lastbryggan eller lagret förstärkning? Då är det klokt att installera en barriär som gör porten svårare att forcera. Skydda er port med jalusi – ett platseffektivt alternativ till en otymplig gallergrind.

Brandjalusi begränsar skador och kostnader

För brandsektionering, i kombination med byggnadens övriga brandskydd, används ett brandjalusi. Ett brandjalusi aktiveras genom att det kopplas till byggnadens brandlarm eller rökdetektorer. Jalusiet skyddar andra delar av en fastighet mot rök och flammor – brandjalusiet ska däremot inte ses som ett kombinerat brand- och inbrottsskydd eftersom det inte är lämpligt att rullas ner dagligen.

Avskärmning med hjälp av jalusier

Jalusier är inte bara ett fysiskt skydd, det kan också användas för att skärma av exempelvis en receptionsdisk på ett gym utanför bemannade öppettider eller säkerställa att en grönsaksdisk i en livsmedelsbutik bibehåller rätt temperatur och fuktighet under natten. Kontakta oss om ni har frågor om avskärmande jalusier.

Underhåll

Jalusier för fönster som sitter på utsidan utsätts för väder och smuts vilket gör att de kräver mer underhåll än fysiska inbrottsskydd som är monterade på insidan. Utför därför service cirka två gånger per år och torka gärna bort smuts och regn på ett utvändigt inbrottsskydd innan de körs upp. Jalusier för fönster som är placerade inomhus behöver underhållas cirka en gång per år. Ett brandjalusi kräver funktionskontroll minst en till två gånger per år.

Ett vanligt misstag som butiker gör är att bygga in jalusiet i undertaket för att det ska bli osynligt. Det leder till stora problem vid reparationer och underhåll, och kan leda till att delar av taket måste rivas. Se därför alltid till att utrustningen går att komma åt.

 

Vi hjälper er med allt som rör säkerhet

SafeTeam startade som en lokal låssmed på Hisingen i Göteborg på 60-talet, men idag har vi växt till en helhetsleverantör av säkerhetsprodukter med verksamhet även i andra delar av landet. Vår storlek gör att vi kan erbjuda er inbrottsskydd för fönster som jalusier, okrossbart glas och fönsterfilm, men även dörrförstärkningar, nyckelskåp med kodlås och kassaskåp. Vi må ha växt de senaste decennierna, men vi har fortfarande kvar vårt personliga engagemang och genuina omtanke om våra kunder. Kontakta oss för rådgivning, installation och service redan idag.

Jalusier för fönster avskräcker eller bjuder inbrottstjuven hårt motstånd l SafeTeam

Vanliga frågor om jalusier

 • När är installation av jalusier för fönster ett bra val?

  Fönsterjalusier är ett bra val om ert företag har behov av ett starkt, men diskret inbrottsskydd. Jalusier skyddar när de är nedrullade, men är osynliga när de är upprullade.

 • Vad finns det för fördelar med jalusier för fönster inomhus?

  Jalusier för fönster som sitter inomhus skyddas mot väder och smuts vilket gör att de håller längre. Med inbrottsskydd på insidan av fönstret blir det också möjligt att larma fönstrena med glaskrossensorer.

 • Vad finns det för fördelar med jalusier för fönster utomhus?

  Jalusier som täcker fönster och dörrar utomhus är ett bra alternativ för att förhindra skadegörelse eftersom ett jalusi i aluminium är lätt, starkt och segt vilket gör det svårt att forcera. Nackdelen är att det är mycket svårt att larma ett jalusi och att det därför skyddar sämre än ett invändigt jalusi i kombination med glaskrossensorer på fönstret.

 • Vad ska man tänka på innan installation av jalusi i butik?

  Innan installation av jalusi i en butik är det värt att tänka över vilka krav det finns från försäkringsbolaget och säkerställa att det finns utrymme för att reparera jalusierna om det skulle behövas i framtiden. Kontakta oss på SafeTeam om ni har frågor.

 • Ska ett jalusi i en butik bestå av ett stycke eller bestå av flera mindre jalusier?

  Ett jalusi i en butik består ofta av ett helt stycke eller flera mindre jalusier. Fördelen med ett större jalusi är att det ofta är billigare att installera, men däremot kan det bli dyrare i längden då eventuella reparationer blir mer omfattande. Två eller fler jalusier som täcker ett fönster är enklare att reparera och det skapar även färre avbrott i verksamheten eftersom det går att släppa in kunder i butiken även om ett skydd är trasigt.

Har du en annan fråga?

Vi är 200 medarbetare på SafeTeam som gärna svarar på dina frågor. Fyll i formuläret nedan!

Säkerhetstekniker svarar på frågor

Detta verkar intressant! Jag vill veta mer.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.
Jalusier erbjuder vi i Göteborg och Region Väst, samt till kunder med riksavtal.