Tekniker inom larm, passersystem och CCTV/kameraövervakning.

Bedri berättar om sitt arbete som larmtekniker

Bedri jobbar som larmtekniker på SafeTeam, ofta med ansvar för installation och driftsättning i lite större projekt. Han tycker om teknisk problemlösning och trivs med mycket kundkontakter.

Hur ser dina arbetsuppgifter som larmtekniker ut?

Som larmtekniker tar jag över när projektören är klar med sin projektering. Tillsammans med kunden går jag igenom jobbet och ser till så att allt stämmer överens med vad som är sagt. Ibland behöver jag göra vissa justeringar på plats för att kunden ska få den bästa lösningen. Sedan är det bara att sätta igång! Ett vanligt projekt innehåller kabeldragning, installationer och till slut driftsättning och provning av larminstallationen.

Det färdiga resultatet går jag sedan igenom med kunden. Det är alltid en hel del dokumentation om anläggningen som ska sammanställas och lämnas över. I dialog med kunden kommer det ibland upp fler frågor och saker som kunden önskar hjälp med.

Jag tycker verkligen om det här med projekt, att få vara med från första kontakten med kunden till färdigt resultat.

Vad är viktigt att tänka på som larmtekniker?

Det är viktigt för mig att kunden är nöjd. Installationen ska vara snyggt utförd, lister och annat ska sitta snyggt. Då mår jag bra och är nöjd med det jobb jag utfört.

Jag tycker verkligen om det här med projekt, att få vara med från första kontakten med kunden till färdigt resultat.

Vilka egenskaper är bra att ha som larmtekniker?

Inom larmbranschen kommer det alltid nya produkter och nyheter att ta del av. Det är en fördel att vara tekniskt intresserad och jag gillar problemlösning.

Vi träffar mycket kunder och det är såklart bra om man gillar den biten också. Jag trivs väldigt bra i kontakten med kunder och är intresserad av personer och människor överlag.

Hur har du utvecklats i din roll som larmtekniker på SafeTeam?

Jag är utbildad installationselektriker och började som larmtekniker på SafeTeam för cirka fem år sedan. Först jobbade jag på vår dagjoursverksamhet. Nu arbetar jag mest i lite större projekt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med det här jobbet är variationen. Ett projekt innehåller många olika moment. Jag träffar hela tiden olika kunder och personer. Jag är både inne på kontoret och ute på olika arbetsplatser. Det blir aldrig enformigt!

 

 

Uppdatering 2022: Intervjun med Bedri gjordes 2016. P.g.a. flytt till en annan del av Sverige, där SafeTeam inte är verksam, jobbar han inte kvar på företaget idag. Men han rekommenderar fortfarande SafeTeam som arbetsplats: “Jag jobbade på SafeTeam i 10 år och kan varmt rekommendera andra inom säkerhetsbranschen att söka jobb på SafeTeam!” berättar Bedri.

 

Vill du jobba hos oss?

På vår karriärsajt kan du se om vi har några lediga tjänster som larmtekniker just nu! Där kan du även läsa mer om hur det är att jobba hos oss!

Karriär & jobb