Låstekniker på SafeTeam framför en dator.

Karolina berättar om sitt arbete som låstekniker i butik

Karolina arbetar som låstekniker i en av SafeTeams lås- och säkerhetsbutiker. Hon har ett genuint intresse för yrket och sätter alltid kunderna i centrum.

Vad gör du som butikstekniker på SafeTeam?

Som butikstekniker är jag mycket ute i vår butik. Där säljer vi lås och andra säkerhetsprodukter. Jag jobbar även praktiskt med nyckel- och cylindertillverkning.

Vad gillar du mest med ditt yrke?

Att hjälpa våra kunder och att se dem riktigt nöjda när de går härifrån.

Här gäller det att vara uppmärksam på varje kunds unika behov. En fastighetsskötare har ofta mycket kunskap själv och vet vad han eller hon vill ha. Andra är inte lika insatta i hur exempelvis ett lås fungerar. Då får jag vara problemlösare och samtidigt förklara för kunden på ett bra sätt.

Det är givande att kunna hjälpa till. Vi har dessutom väldigt trevliga kunder!

Jag är riktigt nöjd med mitt yrkesval som låssmed.

Vilka egenskaper är bra att ha som butikstekniker?

I mitt arbete måste man vara intresserad av våra produkter och våra kunder. Det kommer hela tiden nya spännande låsprodukter, så en vilja att lära sig mer är viktigt.

Jag har nytta av att jag varit ute och arbetat som låssmed tidigare. Det hjälper mig många gånger i min kontakt med kunden. Jag har lätt för att förklara hur något fungerar. Men jag är inte fullärd, utan lär mig nya saker hela tiden. Det är det som gör det roligt!

Hur hamnade du på SafeTeam?

Jag är relativt nyanställd på SafeTeam. Jag fick höra att SafeTeam sökte personal till en av sina låsbutiker. Jag sökte tjänsten och på den vägen är det.

För några år sedan gick jag en vuxenutbildning där jag utbildade mig till låssmed. Innan dess jobbade jag med helt andra saker, men hade funderat på låssmedsyrket under en längre tid. Nu när jag börjat jobba är jag riktigt nöjd med mitt yrkesval!

Hur är arbetsklimatet på SafeTeam?

SafeTeam är ett större företag än de jag jobbat på tidigare. Här är det mer fart, fler kollegor och fler kunder. Som ny var det lätt att komma in i gemenskapen. Alla här är öppna och hjälpsamma!

Karolina – Låstekniker

 

Vill du jobba hos oss?

Vi har just nu flera lediga tjänster! Läs mer om hur det är att jobba hos oss.

Karriär & jobb