Låstekniker skruvar på ett lås vid en dörr

Peter berättar om sitt arbete som låstekniker

Peter jobbar som låstekniker på SafeTeam sedan drygt 20 år tillbaka. Han trivs med att ha ett fritt och rörligt yrke. Att träffa mycket människor är också väldigt givande.

Vad har du för arbetsuppgifter som låstekniker?

Som låstekniker på SafeTeam arbetar jag med alla typer av lås, beslag och dörrstängare som ska monteras, installeras och servas.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

En vanlig dag börjar på kontoret kl 7.30. Där kollar jag av i bokningssystemet vad som är bokat på mig och packar ihop det material som jag kommer behöva under dagen. Sedan är det bara att ge sig ut.

En sak som jag blivit riktigt bra på efter alla år som låstekniker är att hitta här i stan. Det finns nog ingen väg jag inte kört på häromkring. Vid lunch brukar jag och kollegorna mötas upp för att äta tillsammans på något lunchställe. Sen är det tillbaka på jobb. Oftast är jag själv ute hos kunden, men vid lite större installationer jobbar vi två eller fler tekniker tillsammans. När dagen är slut åker jag ibland tillbaka till kontoret och ibland raka vägen hem. Det beror på var jag befinner mig.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Friheten. Jag kan styra mycket över min egen tid. Jag arbetar på olika ställen och träffar många olika kunder. Att sitta inne på ett kontor är inget för mig. Jag gillar att jobbet är rörligt helt enkelt.

Vad som också gör att jag trivs så bra är mina arbetskamrater. Jag har himla bra kollegor! Vi är ett riktigt gott gäng som känner varandra väl.

Jag har himla bra kollegor! Vi är ett riktigt gott gäng som känner varandra väl.

Vilka utvecklingsmöjligheter har du fått hos SafeTeam?

Jag började som låssmed på SafeTeam för drygt 20 år sedan. Jag har sedan dess vidareutbildat mig till låsmästare (mästarbrev) och min yrkestitel är idag låstekniker. Jag är dessutom skyddsombud sedan många år tillbaka.

Under åren här på SafeTeam har jag träffat många olika människor i olika situationer. Det har gjort att jag även utvecklats som person. Jag är bra på att ta folk, trivs med kundrelationer och tycker det är kul att lära känna nya människor.

Vad är viktigt att tänka på som låstekniker?

Det som jag tycker är viktigast med mitt jobb är att det blir noggrant utfört och att alltid lämna en snygg och prydlig arbetsplats efter mig. Vi jobbar ju med säkerhet så det går givetvis inte att slarva. Kvalitet är viktigt och yrkesstoltheten är stor.

Vill du jobba hos oss?

Vi har just nu flera lediga tjänster! Läs mer om hur det är att jobba hos oss.

Karriär & jobb