SafeTeam 50 år

SafeTeam fyller 50 år – firar servicesuccé

År 2018 är det 50 år sedan säkerhetsföretaget SafeTeam grundades. Det har varit en resa i hög serviceanda – alltid med kundens bästa i fokus.

Från liten låssmedsfirma på Hisingen till ett av Sveriges största säkerhetsbolag

Allt började på Hisingen i Göteborg 1968. En liten lokal låssmedsfirma gjorde sig känd genom sin personliga service och sitt engagemang för kundernas bästa. Firman drevs av Bertil Benneklint och Anders Gustafsson, och ryktet spred sig: ”De där pojkarna borta på Hisingen – de är schyssta att ha att göra med.”

Med tiden växte firman, och genom nyetableringar och förvärv har SafeTeam idag blivit en av de största aktörerna på den svenska säkerhetsmarknaden. Mycket har hänt, men ”själen” i företaget har alltid varit densamma – säkerhet tillsammans med exceptionellt hög service till kunderna.

Bertil och Anders hade en gemensam övertygelse om hur de skulle lyckas – genom att ge bästa möjliga service och kvalitet. Det handlade om att alltid stå på tå för kunderna och att hålla vad de lovat. Detta sätt att tänka och agera har varit den största enskilda framgångsfaktorn under företagets alla år.

Thomas Benneklint, SafeTeams VD

SafeTeams löfte till alla kunder – Service i särklass

Den höga servicen, som suttit i väggarna sedan starten 1968, har på senare år definierats i ett servicelöfte till alla kunder – anlitar man SafeTeam kan man förvänta sig service i särklass. Det handlar om rätt kompetens, ordning och reda samt vänligt bemötande, för att nämna några exempel.

En av SafeTeams tekniker, Jimmy Ekström, berättar om vad det innebär i praktiken:

– Till exempel på ett sånt här jobb som jag är ute på nu, där jag installerar passersystem hos en bostadsrättsförening. Då stämmer jag ofta träff med någon i styrelsen och går igenom på plats exakt var allt ska sättas upp. En bra och vänlig kommunikation med kunden så att vi är överens, det förenklar för alla.

Jag försöker alltid vara hjälpsam. Småsaker som att hålla upp dörren för boende i huset. Att inte sätta borren i väggen och störa tidigt på morgonen, utan istället planera dagen så att jag utför tystare jobb när folk kanske fortfarande sover, till exempel montering och inkoppling av kortläsare. Och att hålla rent och snyggt och städa efter mig. Det är småsaker, men det är sånt som sprider sig.

Jimmy Ekström, tekniker på SafeTeam

 

Och i denna anda fortsätter historia att skrivas hela tiden. Nu blickar SafeTeam framåt mot nya mål och visioner som det mest serviceinriktade företaget i säkerhetsbranschen.

 

SafeTeam startade som Hisingens Lås 1968.

Milstolpar i SafeTeams historia

Läs om vad som hänt under åren 1968-2018

 

 

 

Service i Särklass hos ALLTiBiL

Service i särklass sätter SafeTeam på den svenska säkerhetskartan

Läs om hur en av kunderna upplever SafeTeams höga service