Kameraövervakning hos Brf Terra Nova i Göteborg

Ökad trygghet hos Brf Terra Nova med kameraövervakning

Brf Terra Nova på Hisingen installerade kameraövervakning i sitt garage. Samtidigt bytte bostadsrättsföreningen till säkrare låsning av garageporten.

Tryggheten ökar

Styrelseordförande Lennart Bernram är väl insatt i säkerhetsfrågor från sitt yrkesliv. Han har bland annat arbetat som säkerhetschef på Göteborg Energi i 13 år.

Upplever att kameraövervakning är en viktig brottsförebyggande åtgärd. Och har bara mötts av positiva åsikter inom vår brf när det gäller kameraövervakningen.

Lennart Bernram, styrelseordförande hos Brf Terra Nova.

Kameraövervakningen bidrog till identifiering

En tid efter att kamerorna installerades drabbades föreningen dock av ett inbrott där en cykel stals. Men med hjälp av kamerabilderna kunde polisen identifiera den skyldige.

– Det skapar också viss trygghet för oss i föreningen att veta att om det – trots förebyggande åtgärder – skulle bli inbrott så ökar chansen att klara upp det, säger han.

Förstärkte dörrar och installerade kameror

Brf Terra Novas fastighet blev inflyttningsklar 2009 och består av totalt 88 lägenheter, tre hyreslokaler, gästlägenheter och ett garage. Under några år drabbades föreningen av inbrott i garage och källarutrymmen, då cyklar och annan egendom stals. 2014 togs beslut om att förstärka dörrarna till lägenhetsförråden och installera kameraövervakning.

En leverantör av säkerhetstjänster

Då föreningen redan hade SafeTeam som låsleverantör föll det sig naturligt att välja dem även för kameraövervakningen. Att ha samma leverantör för flera säkerhetstjänster underlättar styrelsens arbete, menar Lennart Bernram.

Det är skönt att ha en leverantör som sköter allt från rådgivning till installation och drift. Vi får på detta sätt en helhetsbild av läget och råd som är helt anpassade efter oss.


Lennart Bernram
, styrelseordförande, Brf Terra Nova.

Kundanpassad rådgivning

Föreningen har till exempel använt SafeTeams personal som experter för att kunna ta avgörande beslut när det kom önskemål om att fastighetens låssystem skulle bytas ut till ett passersystem med passerbrickor.

– Där har SafeTeam varit rådgivande och kunnat presentera både praktiska och ekonomiska för- och nackdelar med båda systemen. Det är dyrt att byta säkerhetssystem av olika slag – så vi vill ha en leverantör och rådgivare vi litar på.

Läs mer om Kameraövervakning

Läs mer om Kamera Online®

Kamera Online är vår unika molntjänst för kamerabevakning där du får tillgång till dina övervakningsbilder via internet. Driftövervakning av kamerornas funktion ingår.

Få ett prisförslag