SafeTeam hjälper dig att välja kassaskåp

Så väljer du rätt kassaskåp – för ökad säkerhet

När antalet inbrott ökar hos både privatpersoner och företag ökar också medvetenheten om att skydda sig och sina värdesaker. SafeTeam kan hjälpa dig att välja rätt kassaskåp. I vår säkerhetsbutik i Västra Frölunda har vi utbildade värdeförvaringsexperter och här finns även kassaskåp som du kan komma och titta på, samtidigt som du får råd och tips från vår personal.

Stora problem vid förlust av ägodelar

I alla tider har människan haft behov av att skydda sina mest värdefulla ägodelar. Idag handlar det ofta om kontanter, foton, hårddiskar eller datorer. Kanske har man ärvda smycken som är oersättliga då de bär på en historia. Och att bli av med värdepapper och pass i en brand eller vid stöld kan orsaka stora problem.

– Tyvärr blir behovet ofta påtagligt först när man själv eller någon granne redan har drabbats av inbrott, säger Mikael Jodin, värdeförvaringstekniker på SafeTeam i Västra Frölunda. Därför förespråkar vi alltid att tänka till i förväg – innan oturen är framme.

Mikaels kollega Ulf Olsson har specialiserat sig på kassaskåp. Tillsammans har de under cirka tjugo år i branschen hjälpt både privatpersoner och företagare att välja rätt kassaskåp.

Försvåra för inbrottstjuven

Det är viktigt att tänka efter före och se till att skydda sig innan det är för sent – efter att tjuven redan har varit på besök.

Det gäller att göra det så svårt som möjligt för en eventuell tjuv. Ett mekaniskt inbrottsskydd som kassaskåp, tillsammans med ett larm, är ofta den bästa kombinationen. Det ger inte förövaren den tid som behövs för att komma åt dina värdesaker.

Men hur väljer man kassaskåp?

Det finns många typer av kassaskåp att välja mellan, allt ifrån värdeskåp, stöldskyddsskåp och värdeskåp m.fl. Kassaskåp har olika klassningar vad gäller inbrottsskydd och brandskydd att ta hänsyn till.

Välj kassaskåp efter önskad funktion

Ulf menar att det gäller att veta vad man vill ha skåpet till.

– Vad ska du förvara i skåpet? Vad vill du skydda sakerna mot? Vad är det värt? säger han och fortsätter:

– Ett skåp som är bra mot inbrott kan vara mindre bra mot brand och vice versa. En del skåp skyddar mot både brand och stöld och det kan vara lämpligt om du vill gardera dig.

Kassaskåp istället för bankfack

På SafeTeam har vi märkt ett ökat intresse från privatpersoner som vill ha ett kassaskåp hemma, då allt fler bankkontor stänger ner sina bankfackstjänster. Det lämpligaste skåpet för hemmabruk är ett så kallat värdeskåp. Då får man både brandskydd och ett bra inbrottsskydd. Kassaskåpet ska vara den sista utposten mot tjuven och det som tar längst tid att forcera.

För bästa effekt ska skåpet bultas fast i golvet så att det inte går att bära med sig.

Välj lås till kassaskåp

Lås till kassaskåp kan vara nyckellås eller elektroniska kodlås. Är ni många personer som delar på samma kassaskåp lönar det sig att byta nyckellåset till ett elkodlås. Då öppnar ni skåpet med kod istället för med varsin nyckel. (Eller i värsta fall – att alla delar på samma nyckel som ligger gömd i närheten.)

Hemleverans och fastbultning av kassaskåp

Ett kassaskåp är både tungt och otympligt att hantera. Därför erbjuder SafeTeam både hemleverans och fastbultning.

Kontakta SafeTeam om kassaskåp

I SafeTeams butik i Västra Frölunda kan du få hjälp genom hela processen, från rådgivning inför köp till installation och service. SafeTeam har även erfarna värdeförvaringstekniker som hjälper till ute på fältet med allt från batteribyten till kassaskåpsöppningar. Välkommen att kontakta oss!

Dörr och lås på ett kassaskåp från Rosengrens.Läs mer

 

Tyckte du artikeln var intressant?

Dela den med en kollega:

Prenumerera

Mer från vårt Kunskapsmagasin