larmsystem | SafeTeam

5 viktiga larmsystem för företag

Att skydda sina anställda, sin värdefulla data och ägodelar bör vara högst prioriterat för alla typer av företag oavsett industri och storlek. Ni ska aldrig behöva förlora er verksamhet eller värdesaker/ägodelar på grund av något ni inte rår på. Det ska inte heller vara på grund av en situation som enkelt kunnat förhindras. Detta är varför olika larmsystem för företag är så viktiga, eftersom de gör att ni kan kontrollera situationen och skydda ert företag från potentiella faror och risker.

I denna artikel tänkte vi presentera fem olika larmsystem för företag som ni bör överväga för era lokaler.

1.   Inbrottslarm med automatiserade larmåtgärder

Inbrottslarmsystem för företag avskräcker och skyddar din verksamhet mot inbrott och obehöriga individer. Med hjälp av glaskrossdetektorer, rörelsesensorer på dörrar och fönstersensorer är det enkelt att övervaka och förhindra inbrott.

Ditt bästa alternativ är ett inbrottslarm för företag med automatiserade larmåtgärder som till exempel låsning av dörrar, styrning av belysning eller talkommunikation genom högtalare. Detta är för att inbrottstjuvar är extremt snabba och det är sällan en väktare hinner fram innan skadan redan har skett. Ett larm för företag med automatiserade larmåtgärder agerar själv och skrämmer antingen iväg tjuven helt, eller fördröjer den tills väktare eller polis hunnit fram till platsen.

2.   CCTV-system som larmar vid misstänkta händelser

Med förmågan att övervaka din verksamhet inifrån och ut ökar du inte bara säkerheten, utan även din operativa förmåga. Med hjälp av videoövervakning kan ni hålla reda på kunder, skydda era anställda och övervaka hela er fastighet och utomhusmiljö. Intelligenta kameror med videoanalys kan larma vid vissa typer av incidenter, till exempel om någon uppehåller sig på ett visst område för lång tid, eller om ett fordon passerar där passage är förbjuden. Detta kan också tidsstyras, så att larmsystemet endast aktiveras vid önskade tider på dygnet.

Kameror är också en förebyggande säkerhetsåtgärd som avskräcker brottslingar att ens försöka bryta sig in i era lokaler. Även om ett inbrott skulle ske så besitter ni tillräckligt med videomaterial för att ställa tjuven inför rätta.

3.   Utrymningslarm och sprinklersystem som aktiveras vid brand

Larmsystem för företag som upptäcker rök och varnar personer inom fastigheten att en brand uppstått är en nödvändighet för alla typer av verksamheter. Det uppmanar alla personer i lokalen att snabbt ta sig ut, innan branden hinner sprida sig till utgångarna. En annan väl vald investering är automatiserade brandbekämpningssystem/sprinklersystem och larm för att förhindra att branden blir för stor och man inte kan ta sig ut ur byggnaden, samt för att förhindra att den sprider sig innan brandkår anländer.

(Brandlarm erbjuds av SafeTeam i Göteborg och Region Väst.)

4.   Passersystem med integrerat larm

Passersystem ger er direkt kontroll över vem och när någon har åtkomst till era lokaler. Reglering av åtkomst till och från er verksamhet garanterar säkerhet och trygghet för er personal och era fastigheter. Ofta föreslår vi en integrering av lås- och passersystem med larm, i samma säkerhetslösning, för förhöjd säkerhet och användarvänlighet. Det möjliggör exempelvis larm om nödutgångar forceras, larm vid otillåtet tillträde eller möjlighet att använda samma nyckelbricka både till att låsa upp och larma av er lokal.

5.   Molnbaserad övervakning som larmar om det händer något

Ni kan också investera i möjligheten att övervaka er verksamhet på distans. Med intelligenta larmsystem för företag kan ni, eller en larmcentral, direkt bli underrättad om någonting händer och då realtidsövervaka era lokaler via en molnlösning. Detta är bekvämlighet och funktionalitet när den är som bäst – ett fullt integrerat larmsystem för företag som ger er full kontroll över era fastigheter.

 

 

SafeTeam: Din trygga larmpartner

Behöver ni ett larmföretag i Stockholm, Göteborg eller Malmö? Kontakta SafeTeam idag. Vi erbjuder ett komplett utbud av säkerhetslösningar för företag, flerbostadshus såväl som offentliga fastigheter. För företag med riksavtal erbjuder vi larmlösningar i hela Sverige. Hos oss kan ni förvänta er en serviceupplevelse utöver det vanliga.

Utforska våra olika larmlösningar här.

Relaterat innehåll

Våra larmsystem – Larm för trygga företag

 

Tyckte du artikeln var intressant?

Dela den med en kollega:

Prenumerera

Mer från vårt Kunskapsmagasin