fördelar med ett företagslarm mot inbrott | SafeTeam

5 fördelar med ett företagslarm mot inbrott

Ett företag har inte råd att låta några av sina resurser – kundinformation, material, produkter, datorer – ligga oskyddade. För att förhindra att någon stjäl dem eller att de skadas på ett eller annat vis väljer många att installera ett eller flera typer av företagslarm som en första försvarslinje mot olika faror som inbrottstjuvar eller bränder.

Men varför behöver man ett, och vilka fördelar innebär ett företagslarm egentligen?

Behöver mitt företag verkligen ett företagslarm mot inbrott?

Alla företag har resurser de behöver skydda inklusive kunddata, lager och framförallt – sina anställda. Utan ett företagslarm utsätter du din verksamhet för ovälkomna hot som inbrott och stölder.

En majoritet av företag ökar deras säkerhet eller installerar ett företagslarm först EFTER ett inbrott eller en brand redan skett. Att vänta på att olyckan är framme utsätter din verksamhet för risk och varje företag bör alltid ha i åtanke att de kan bli nästa offer. När det kommer till säkerhetsbranschen handlar det om att vara proaktiv och agera innan det är för sent.

Oavsett hur stort eller litet ditt företag är så är företagslarm en kritisk investering för att skapa ett lönsamt ramverk att arbeta inom. Alla verksamheter har sin unika struktur, mål och behov, men säkerhet är en odiskutabel faktor för varje affär, företag och kontor.

Fördelar med inbrottslarm och videoövervakning för företag

Utöver fördelen av säkerhet så kan ett företagslarm mot inbrott med övervakning innebära ytterligare fördelar inom juridiska tvister, försäkringsfrågor och även välbefinnandet för anställda. Här är de sätten din verksamhet kan förbättras med ett inbrottslarm för företag.

1. Mindre risk för inbrott

Synliga kameror och informationsskyltar om att fastigheten är övervakad avskräcker tjuvar att försöka göra inbrott i din lokal. Tjuvar letar alltid efter lätta byten, alltså fastigheter utan någon typ av larmsystem eller övervakning. Ett företagslarm med kameror placerade vid centrala punkter reducerar risken för att inbrott sker.

2. Lägre försäkringspremie

Din fastighetsförsäkring kan reduceras om du väljer att investera i ett företagslarm. Försäkringspremier baseras på din risk för förluster och dessa risker kan reduceras avsevärt med ett företagslarm. Många försäkringsföretag erbjuder en rabatt till de som har övervakning och larm.

3. Skapa en trygg och säker arbetsplats

Ett företagslarm hjälper dig säkra din främsta resurs: dina anställda. Med ett företagslarm visar du att du bryr dig om dina anställda och deras bekvämlighet på jobbet. Säkerhet kultiverar sinnesro och skapar en positiv arbetsmiljö.

4. Effektivt inbrottsskydd

Även fast ett företagslarm i de allra flesta fallen är tillräckligt för att avskräcka tjuvar så finns det alltid undantag. Om väl inbrottet sker har du fortfarande ett pålitligt skydd som snabbt kan tillkalla väktare eller polis för att gripa in. Vilka larmåtgärder larmet ska aktivera utformas utifrån behoven i just er verksamhet.

5. Bevismaterial

Även vid tillfällen då tjuven hinner iväg innan säkerhetspersonal hunnit anlända har du åtkomst till videoinspelningar och bilder för att kunna identifiera tjuven/tjuvarna och hålla dem ansvariga.

Investera i ett företagslarm från SafeTeam

För att få det bästa företagslarmet behöver det vara anpassat efter era unika behov. SafeTeam har en hög kompetens av avancerade larmlösningar med integrerade system för att kunna erbjuda dig det bästa företagslarmet.

I vårt utbud av företagslarm hittar du kompletta inbrottsskyddslösningar, kameraövervakning och tillträdesstyrning där larm kopplas till lås och passersystem. Kontakta SafeTeam idag för mer information om våra skräddarsydda larmlösningar.

Relaterat innehåll

Inbrottslarm för företag – professionell installation och service

Våra larmsystem – Larm för trygga företag

Tyckte du artikeln var intressant?

Dela den med en kollega:

Prenumerera

Mer från vårt Kunskapsmagasin