Projektchef larm arbetar vid skrivbord med larmprojekt.

Från tekniker till projektör till chef

Håkan jobbar som projektchef på en av SafeTeams larmavdelningar. Rollen har han haft i cirka ett år, och tidigare har han jobbat som både tekniker och projektör på SafeTeam.

Vilka utvecklingsmöjligheter har du fått på SafeTeam?

Jag sökte jobb på SafeTeam 2012, och visste redan då att jag ville jobba på ett företag där det fanns möjligheter att utvecklas. SafeTeam är tillräckligt stort för att kunna erbjuda detta inom bolaget och de satsar på sin personal. Samtidigt är det inte så stort att man bara blir ett anställningsnummer, en i mängden.

Jag har fått kompetensutbildning inom mitt område, och genom åren allt mer ansvar för projektering. Jag har även fått möjlighet att läsa till Behörig ingenjör inom brandlarm och har nu rollen som Sakkunnig inom brandlarm på företaget. När jag började som chef fick jag även gå SafeTeams ledarskapsutbildning.

Hur är det att jobba som chef på SafeTeam?

Sedan ett år tillbaka jobbar jag som projektchef med ansvar för personal, planering och budget. Det är spännande och hos SafeTeam får jag möjligheter att påverka och genomföra förändringar som jag tror på. Beslutsvägarna är korta. Har jag en idé är den lätt att lyfta. Vi blir heller aldrig överkörda av beslut som kommer uppifrån utan det lyssnas på en och det man säger har betydelse. Det är en skön känsla.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Kollegorna! Hur vi är mot varandra. Ofta handlar det om småsaker, som att vara glad och trevlig i lunchrummet. Och jag tycker det är roligt att jobba med personalfrågor, för det märks ganska snabbt när man genomför förändringar, att det ger resultat på trivsel och samarbete.

Här finns inte ”ditt och mitt”, utan det är tillsammans vi uppnår bra resultat. Den kulturen, där det även är lätt att fråga om hjälp, är jätteviktig.

Vilken ledarstil har du och vad fokuserar du på i din roll?

Eftersom jag själv har en bakgrund som tekniker och projektör vet jag hur viktigt det är att känna sig delaktig och få information för att trivas. Vi jobbar mycket med att involvera alla, oavsett roll. Att vara tydlig med information skapar en större helhetsbild hos alla och samarbetet på avdelningen går lättare. Här finns inte ”ditt och mitt”, utan det är tillsammans vi uppnår bra resultat. Den kulturen, där det även är lätt att fråga om hjälp, är jätteviktig.

Hur märker du att SafeTeam är ett familjeföretag?

Något jag tycker är bra på SafeTeam är den långsiktiga synen på resultat. Man fokuserar inte på månadsresultat eller en kortsiktig vinst. Vi fokuserar på lönsamhet, men det är inte detsamma som att alltid spara in, utan snarare att lägga pengar på rätt saker. Ibland är det en investering som kostar, men som kommer löna sig på sikt. Det är skönt att man har den synen på SafeTeam.

Brandlarm och utrymningslarmHåkan – Projektchef

 

Vill du jobba hos oss?

Vi har just nu flera lediga tjänster! Läs mer om hur det är att jobba hos oss.

Karriär & jobb