Peter jobbar som Larmtekniker på SafeTeam

Hur är det att komma som nyanställd till SafeTeam? – Peter, Larmtekniker, berättar

Peter fick jobb som larmtekniker på SafeTeam 2019. Redan innan han började kände han av det personliga bemötandet – att han blev sedd för vad han som person kan bidra med, och inte bara som utförare av ett jobb. Här berättar han om hur han upplevde det att komma som nyanställd till SafeTeam.

– Jag sökte nytt jobb för att jag ville utvecklas, få mer teknisk utmaning och lära mig nya saker. Jag såg en jobbannons från SafeTeam och sökte jobbet som larmtekniker. Jag fick komma på intervju, och efter det blev jag ännu mer intresserad. Jag märkte att SafeTeam är ett företag med ordning och reda, med policys som faktiskt efterlevs. Att det finns kollektivavtal var också avgörande och gjorde att det kändes som en trygg arbetsplats.

Peter stämde överens med profilen som eftersöktes – han hade den tekniska bakgrunden som krävdes och en positiv och serviceinriktad inställning. Han fick jobbet!

Viktigt att man känner sig välkommen

När man börjar som nyanställd tycker SafeTeam det är viktigt att man verkligen känner sig välkommen – personalen är ju det viktigaste företaget har – och därför skickas alltid blombud till alla nyanställda då anställningsavtalet signerats. Även till Peter kom det såklart blommor.

– Jag blev jättepositivt överraskad. Blommor kostar inte så mycket, men gesten betydde väldigt mycket för mig! Jag fick även ett välkomstkuvert med lite mer information om SafeTeam. Jag tyckte det visade att SafeTeam är en arbetsgivare som bryr sig om personen och inte bara om jobbet man gör.

En arbetsgivare som bryr sig

Innan han började tog SafeTeam ytterligare en kontakt med honom, för att fråga hur han upplevt rekryteringsprocessen. Detta för uppföljning och för att fånga upp saker i rekryteringsarbetet som eventuellt kan förbättras.

– Det var också positivt tycker jag. Redan innan jag ens började, kände jag att jag blev lyssnad på.

En bra introduktion

Väl på plats fick Peter en introduktion och han upplevde det som en bra start. Han fick telefon, arbetskläder, inloggningar och andra praktiska saker – men framför allt kände han att hans chef tog sig tid.

– Jag märker ett engagemang från cheferna här, de visar att de bryr sig. Det är småsaker, som det där extra telefonsamtalet för att fråga hur man mår, som gör att man känner sig sedd.

Drivs av utmaningar – ser möjligheter hos SafeTeam

Peter är en person som drivs av utmaningar. Det märks både i hans intressen och tidigare arbetslivsbakgrund. Han har bl.a. drivit ett eget gym, varit franchisetagare inom privatlarm och jobbat som hotelltekniker. Och hans intresse för träning har bl.a. tagit honom runt Cykelvasan, Kullamannans långlopp på 17 mil och Backyard Ultra, en form av ultramaraton. Även i arbetslivet vill han utmanas genom att lära sig nya saker.

– SafeTeam är tillräckligt stort för att det ska finnas utvecklingsmöjligheter, och är samtidigt tillräckligt litet för att vara personligt. Att det inte är en stor koncern, utan nära till beslut, tycker jag också är viktigt.

Gott kaffe i automaten är det med! 😉😂

Efter ett par dagar på SafeTeam sammanfattade Peter sin start i ett inlägg på Linkedin:

Efter bara 2 dagar är jag så otroligt nöjd och stolt över att ha börjat på SafeTeam! Ett företag som tänker på sina anställda, är måna om att vi som anställda skall vara nöjda, trygga och bekväma med det vi gör. Fantastiska kollegor och skön stämning. Ja det känns som jag kommit rätt och kontrasterna från min föregående arbetsplats är enorm på dessa för mig enormt viktiga punkter. Är som att komma in i en ny värld och blir genuint glad över att det finns sådana arbetsplatser som den här. Just det… Kanske det viktigaste av allt, Gott kaffe i automaten är det med. 😉😂

Peter – Larmtekniker

Och hans uppfattning har inte ändrats sedan dess.

– Ja, det sammanfattar allt bra. Jag kan absolut rekommendera andra att söka jobb på SafeTeam. Det är ett företag som inte enbart gå på meriter, utan mycket på personlighet. Har man rätt inställning och engagemang i jobbet så visar SafeTeam att de tror på personen, det är jättevärdefullt.

Larmtekniker jobbar med larminstallation

Peter – Larmtekniker

 

Vill du jobba som Larmtekniker hos oss?

Är du nyfiken på SafeTeam som arbetsplats? Vill du läsa fler intervjuer med larmtekniker och låstekniker som jobbar hos oss?

Besök vår karriärsida, där du även kan se våra Lediga tjänster.

Jobba som Larmtekniker

 

 

Peter sammanfattar sin start i ett inlägg på LinkedIn

“Efter bara 2 dagar är jag så otroligt nöjd och stolt över att ha börjat på SafeTeam! Ett företag som tänker på sina anställda…” Läs hela Peters inlägg på LinkedIn här