Kameraövervakning gör att garaget känns tryggare

Kameraövervakning i garage och parkeringshus ger ökad trygghet och ekonomiska vinster. Kameror i garage har många positiva effekter för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare.

Ekonomiska fördelar med kameraövervakning i garaget

Stora värden förvaras i en fastighets garage. Inbrott i garaget betyder både praktiska och ekonomiska bekymmer. Kameraövervakning har en förebyggande effekt och motverkar inbrott i garaget.

Kameraövervakning i garage, liksom kameraövervakning i soprum, ger därför fastighetsägare ekonomiska fördelar.

Kameraövervakning ökar tryggheten i garaget

Många upplever en känsla av otrygghet i ett garage eller parkeringshus. Ibland är det ödsligt och belysningen dämpad. Men vet man att kameror övervakar garaget kan den olustiga känslan mildras och miljön upplevas tryggare.

 

Med kameror fick Brf Terra Nova ett tryggare garage

Efter att i några år haft problem med inbrott i det gemensamma garaget installerade bostadsrättsföreningen Terra Nova i Göteborg kameraövervakning i sitt garage. Man bytte samtidigt till säkrare låsning av garaget.

– Det blir såklart en ökad trygghet för dem som nyttjar garaget när man vet att inbrott minskar kraftigt – och att man minimerar risken att stöta på obehöriga i den miljön, säger Lennart Bernram, styrelseordförande hos Brf Terra Nova, som bara har mötts av positiva åsikter inom bostadsrättsföreningen när det gäller kameraövervakningen.

Enklare att klara upp brott

Efter att kamerorna har installerats har föreningen dock drabbats av ett inbrott. Men med hjälp av kamerabilderna från tjänsten Kamera Online har polisen haft möjligheter att identifiera de skyldiga.

Det skapar också viss trygghet för oss i föreningen att veta att om det – trots förebyggande åtgärder – skulle bli inbrott så ökar chansen att klara upp det.

Lennart Bernram, styrelseordförande Brf Terra Nova.

 

Kamera Online passar utmärkt i garage

Kamera Online kan kopplas till kameraövervakningen för ytterligare kontroll. Det är en molntjänst som innebär att bilderna från kameraövervakningen, exempelvis i ett garage, lagras på SafeTeams server. Garagets fastighetsägare kan då följa kamerabilderna över garaget på distans, via en internetuppkopplad dator, smartphone eller läsplatta. I tjänsten ingår även driftövervakning av kamerorna.

Komplettera med anslutning till larmcentral och videoanalys vid behov

– Kameraövervakning har en kraftigt avskräckande effekt mot inbrott, men det är tyvärr inte alltid det hjälper fullt ut. Då rekommenderar vi också att man kompletterar Kamera Online genom att ansluta kamerorna mot en larmcentral, säger Martin Gustafsson, behörig ingenjör CCTV på SafeTeam. Han fortsätter:

– I och med detta verktyg för videoanalys kan man få till allt från rondering via kamerorna, till aktiva kameror som larmar om det rör sig personer i ett bevakat område under vissa tider. Då kan larmcentralen se vad som händer och vidta åtgärder.

Kamera Online kräver inte alltid nyinstallation

Kamera Online kräver oftast inte nyinstallation av kamerasystem. Har ni redan kameraövervakning i ert garage? Kamera Online kan kopplas till de flesta existerande system.

Kameraövervakning i föreningens garage

Kameraövervakning hos Brf Terra Nova i Göteborg
Brf Terra Nova fick stopp på inbrotten med kameraövervakning i garaget.

 

 

 

Läs mer om Kamera Online®

Kamera Online kan både kopplas till ert befintliga kamerasystem, eller läggas till vid nyinstallation av kameror.

Få ett prisförslag

 

Tyckte du artikeln var intressant?

Dela den med en kollega:

Prenumerera

Mer från vårt Kunskapsmagasin