Axis nätverksradar kompletterar er kameraövervakning

SafeTeam är ett av de första säkerhetsföretagen i Sverige som installerar Axis nya nätverksradar.

– Det är en ny, spännande produkt som lätt kan integreras i befintliga kamerasystem från i princip alla tillverkare, säger Martin Gustafsson, behörig ingenjör CCTV och Axis Certified Professional på SafeTeam.

Radarteknologi ger exakt position

Nätverksradarn används bland annat för att kunna ge en exakt position på en inkräktare vid intrång på ett övervakningsområde utomhus.

Den använder avancerad radarteknologi och programmeras för att larma när den upptäcka avvikelser i rörelsemönster. Radarn gör inte utslag för till exempel regn, skuggor, mörker eller små djur, vilket minimerar risken för falsklarm.

Axis radar kan fastställa exakt position, vinkel och hastighet på ett objekt, och avgöra om det är en person eller ett fordon. Den ser i 120 graders vinkel och larmar för objekt upp till 50 meter bort och är ett bra alternativ för att skydda övervakningsområden som till exempel tak eller industriområden.

 

 

Välja och välja bort övervakningsområden

Radarn kan dessutom programmeras för att inkludera och exkludera detektionsområden. Det innebär att till exempel en bil kan få vistas inom ett avgränsat område utan att larmet går, medan andra områden är förbjudna för passage.

Kan ersätta befintliga övervakningskameror

Vid övervakning av större områden kan radarn kopplas till en rörlig kamera som följer eventuella inkräktare automatiskt. Den kombinationen gör att många av områdets befintliga kameror kan ersättas – utan att försämra täckningsområdet. Nätverksradarn kostar lika mycket som en övervakningskamera av bättre kvalitet.

I de fall när man inte har fått tillstånd för kameraövervakning kan en radar användas istället. Den filmar inte – utan skapar endast en bild över var intressanta objekt befinner sig.

 

Axis Network Radar Detector

  • Kan ersätta ett flertal övervakningskameror när det gäller stora övervakningsytor.
  • Minskar antalet falsklarm.
  • Kan användas även då tillstånd för kameraövervakning saknas.

Användningsområden

Axis Network Radar Detector lämpar sig för övervakning utomhus, till exempel:

  • industriområden
  • parkeringar hos bilhandlare
  • byggarbetsplatser

 

Relaterade områden