CCTV-kameror för proaktivt skydd mot inbrott och skadegörelse

CCTV-kameror är ett effektivt säkerhetssystem som skyddar dig, de anställda och din verksamhet. I Sverige är CCTV-kamera synonymt med bevakningskamera. De är ett proaktivt skydd som kan motverka bland annat skadegörelse och klotter, olaga intrång på bakgårdar, bilinbrott i parkeringshus, stöld och snatteri. Önskar du installera CCTV-kameror för att öka tryggheten runt och inom din verksamhet? Kontakta SafeTeam.

Vi har över 50 års erfarenhet inom säkerhetsbranschen och erbjuder installation av kameror för företag, bostadsrättsföreningar (brf) och offentliga fastigheter. Tillsammans tar vi fram en skräddarsydd CCTV-lösning för er verksamhet som uppfyller era behov.

Vad är en CCTV IP-kamera?

En CCTV IP-kamera är en nätverksbaserad kamera som fungerar digitalt. Idag är i princip alla CCTV-kameror IP-baserade. IP står för “Internet Protocol” som syftar till ett protokoll för överföring över ett nätverk. En CCTV IP-kamera kan med andra ord anslutas direkt till en nätverksrouter och är alltså inte beroende av en dator för att fungera.

Kan jag se bilder i mobilen med en CCTV IP-kamera?

Ja, med vår molntjänst Kamera Online blir det möjligt att se live kamerabilder via mobilen, datorn eller vilken annan enhet som helst med åtkomst till internet. Tjänsten inkluderar även driftövervakning vilket innebär att om någon kamera slutar fungera så reagerar vårt system och informerar dig om det.

När behöver man ett tillstånd för att installera CCTV-kameror?

Gör vårt test för att ta reda på om din verksamhet behöver ansöka om tillstånd för att installera CCTV-kamera.

Få svar direkt

Varför man kan behöva CCTV-kameror:

  • proaktivt skydd mot inbrott och skadegörelse
  • verifiera larm, samt avbryta åtgärder vid falsklarm
  • kontrollera in- och utpasseringar
  • analysera rörelsemönster eller trafik i ett visst område
  • underlätta identifiering, till exempel vid brottsutredningar
  • öka tryggheten på arbetsplatsen eller i ett boendeområde.

SafeTeam är en CCTV-certifierad anläggarfirma

Vi är en SCAB-certifierad anläggarfirma för CCTV-kameror. Det innebär att vår personal, våra kvalitetssystem och våra lokaler uppfyller de krav som Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF) har satt upp gällande CCTV-installation.

CCTV-certifierad behörig ingenjör

Vi har också personal som är certifierad behörig ingenjör inom CCTV. Detta är ytterligare ett intyg på vår kompetens inom kamerabevakning för företag. Denna personcertifiering säkerställer utbildning, fackkunskap och praktisk erfarenhet hos vår personal.

Ikon från SCAB Behörig ingenjör CCTV

Spara pengar med en CCTV IP-kamera

Att investera i CCTV IP-kameror för företag eller bostadsrättsföreningar kan innebära en rad olika kostnadsbesparingar i form av bland annat

  • färre inbrott
  • färre stölder
  • minskad skadegörelse.

Dessutom kan CCTV för inomhus- och utomhusbruk även ge ytterligare kostnadsbesparingar i form av

  • färre väktarutryckningar
  • mindre arbete för fastighetsskötare/vaktmästare som hanterar inbrottsskador 
  • säkerställd produktionstid på företaget, som annars skulle störas av driftstopp.

Men minst lika viktigt är upplevelsen av trygghet som en CCTV IP-kamera kan erbjuda. Att investera i en CCTV-kamera kan spela en viktig roll för hur trygg personal och kunder känner sig i lokalen och för att säkerställa en hel och ren arbetsplats eller boendemiljö.

CCTV-kamera med larm

CCTV-kameror kan med fördel integreras med ert befintliga larmsystem i lokalen. Då kan kamerorna bland annat styras så att de aktiveras och börjar filma då larmet utlösts. 

Om larmet löses ut kan du, alternativt larmcentralen, snabbt skaffa sig en uppfattning om situationen med hjälp av livebilder. Livebilderna kan snabbt besvara frågor som “Varför gick larmet?” och “Hur akut är situationen?” för att vidta rätt åtgärder eller för att avstyra en utryckning vid falsklarm.

Kamerabevakning med videoanalys gör att CCTV-kamerorna kan aktivera larm vid specifika händelser, som t.ex. brand eller då en person befinner sig onormalt länge inom ett visst område. Våra CCTV-kameror kan även kombineras med tillträdesstyrning för att styra vem dörrar eller portar ska öppnas för.

CCTV-lösningar och IP-kameror från etablerade fabrikat

Vi installerar CCTV-lösningar och IP-kameror från marknadens alla etablera märken inklusive:

  • Axis
  • Avigilon
  • Milestone
  • Flir
  • ExacqVision.

Integrera övrig säkerhetsteknik med er kameraanläggning – få ut ännu mer av era CCTV IP-kameror

Skapa ett komplett integrerat säkerhetssystem med CCTV HD-kameror och få ut maximalt av er CCTV vid både inomhus- och utomhusbruk. Har ni frågor och funderingar kring hur en CCTV IP-kamera kommunicerar och samverkar med annan säkerhetsteknik? Kontakta oss så hjälper vi er.

  • CCTV + Inbrottslarm + Brandlarm

    Om ni integrerar er CCTV-lösning med inbrottslarm och brandlarm kan onödiga falsklarm enkelt undvikas eftersom ni snabbt kan se på era kamerabilder om det finns behov av utryckning.

  • CCTV + Porttelefoni

    CCTV kan fungera som en kommunikationskanal med besökare i bild och med ljud. Med hjälp av livebilder på era besökare får ni bättre kontroll på vem eller vilka som släpps in.

  • CCTV + Passersystem + Larm

    Om ert säkerhetssystem är totalt integrerat kan en kedja av automatiska åtgärder kopplas samman. Det innebär att ett aktiverat larm både kan styra dörrar och starta CCTV-kameror som sedan kommuniceras med fastighetens ägare eller larmcentralen.

Några av våra kunder

Vanliga frågor om CCTV

  • Vad är en CCTV-kamera?

    En CCTV-kamera är en kamera som används i syfte att övervaka en plats. Det används synonymt med “bevakningskamera”.

  • Vad står CCTV för?

    CCTV står för “Closed-Circuit Television” som är allmänt känt som en bevakningskamera i Sverige. “Closed-Circuit” innebär att allt bildmaterial lagras/används internt, till skillnad från “vanlig” TV som sänds till allmänheten. CCTV-nätverk används främst för att upptäcka och avskräcka brottslig verksamhet men har flera andra användningsområden i vårt samhälle, bland annat för att registrera trafikflöden och trafiköverträdelser.

  • Hur fungerar CCTV?

    Analoga och digitala system fungerar på helt olika sätt, men moderna CCTV-nätverk är digitala. För äldre analoga CCTV-system används ofta konverteringsprogram och hårdvara för att konvertera från analogt till digitalt.

    Ett CCTV-system består av:

    • en eller flera kameror (analoga eller digitala)
    • en inspelningsenhet
    • kablar för ström och potentiellt för att överföra bildmaterial
    • en eller flera skärmar dit bildmaterialet sänds.

    Ett CCTV-system fungerar på följande vis:

    1. En kamera spelar in bilder genom linsen med hjälp av bildsensorer.
    2. Dessa bilder (ibland även ljud) överförs till inspelaren, antingen trådlöst eller via kabel. Inspelare kan använda analytisk programvara och annan smart teknik för att skanna data och skicka automatiska varningar till antingen människor eller andra system och enheter. Denna Video Management Software (VMS) spelar in, lagrar och analyserar videoflöden. Mjukvaran använder algoritmer för maskininlärning (ML) som använder funktionalitet som rörelsedetektion, ansiktsigenkänning, folkräkning, etc.
    3. Monitor(ar) kan övervakas passivt (genom programvara) eller aktivt (av människor). CCTV-nätverk kan, och bör, själva också övervakas.
  • Hur är en CCTV IP-kamera uppbyggd?

    Bevakningskameror finns i en mängd olika storlekar och former, med olika funktioner framtagna för att passa det du vill övervaka. Variationerna är många men varje CCTV IP-kamera baseras i stort sett på samma grundkomponenter. Utöver själv kameran, som baseras på en lins och digital bildsensor, har den även en liten webbserver som möjliggör nätverkskommunikation. Det finns både CCTV wireless kameror såväl som CCTV-kameror som ansluts till routern direkt med en nätverkskabel. 

  • När började bevakningskameror att användas?

    CCTV-teknologin utvecklades 1942 av tyska forskare för att övervaka uppskjutningen av V2-raketer. De användes senare av amerikanska forskare under testningen av atombomben. Det var inte förrän på 1970-talet som de började användas som de bevakningskameror vi är bekanta med idag, detta tack vare att VCR (Video Cassette Recording) blivit allmänt tillgängligt. Denna teknologi inkorporerades snabbt i bevakningssystem och möjliggjorde ett nytt sätt för hur kamerorna kunde användas.

  • Vad är bäst: trådlösa eller trådade CCTV-kameror?

    En CCTV IP-kamera kan antingen vara trådlös/sladdlös/wireless eller trådad. Vilket alternativ som är rätt för din verksamhet beror på dina behov och förutsättningar. Som professionell installatör rekommenderar vi dock ett kabeldraget CCTV-system för det allra mesta. Med en CCTV wireless kamera slipper man förvisso alla sladdar, vilket ger en enkel CCTV-installation och möjlighet till fler platser att installera en kamera på. Men ett sladdlöst CCTV-kamerasystem erbjuder inte samma säkerhet som ett trådat system. Få hjälp att välja rätt typ av kameror för din verksamhet, kontakta SafeTeam för tips och råd. 

Har du en annan fråga?

Vi är 200 medarbetare på SafeTeam som gärna svarar på dina frågor. Ring oss eller fyll i formuläret nedan!

Larmtekniker svarar på frågor om larm och CCTV

Kontakta SafeTeam för en inbrottsförebyggande CCTV-kameralösning

Våra CCTV-kameraexperter hjälper er ta fram en skräddarsydd bevakningslösning med CCTV-kameror för både inomhus- och utomhusbruk. Vi har en lång erfarenhet av CCTV-kameror för arbetsplatser, butiker, industrilokaler och andra fastigheter/platser. Har ni frågor och funderingar om vår kamerabevakning/CCTV HD-kameror – kontakta oss!

Detta verkar intressant! Jag vill ha en kostnadsfri offert på CCTV.

Vi hjälper gärna ert företag att ta fram en passande lösning.
Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så återkommer någon av våra CCTV-experter till dig inom kort.

Läs vårt Kunskapsmagasin