Kunskapsmagasin

Auktoriserad låssmed i butik

Därför ska ni välja en auktoriserad låssmed

Vid inbrott eller utelåsning är det viktigt att en kompetent låssmed snabbt kan vara på plats. Se till att anlita en seriös låssmed, auktoriserad av Sveriges Lås- och Säkerhetsleverantörers Riksförbund (SLR).

Om man ser till att anlita en SLR-auktoriserad låssmed får man en extra trygghet som kund. Då auktoriseringen ställer stora krav på medlemsföretagen blir den en kvalitetsstämpel på deras arbete.

Benny Jansson, ordförande SLR.

SLR ställer krav på sina låssmeder

Sveriges Lås- och Säkerhetsleverantörers Riksförbund (SLR) är en rikstäckande organisation för låsmästare och låssmeder i hela Sverige.

Auktoriseringen som deras medlemsföretag genomgår innebär ett flertal garantier för kunderna när det gäller krav på kompetens och yrkesetik. Dessa har SLR arbetat fram tillsammans med Stöldskyddsföreningen, SSF.

– En auktoriserad låssmed förbinder sig till att följa kraven som innebär vissa etiska regler, till exempel hur man uppträder på plats hos en kund. Det handlar också om hur man hanterar kundsekretess och man förbinder sig självklart också till att utföra arbetet fackmannamässigt, säger Benny Jansson.

Dessutom måste butiker och lokaler uppfylla gällande skyddskrav, till exempel förvaring av kunddokumentation och material.

Se upp med falska låssmeder

Under 2017 kom flera rapporter om en ökning av polisanmälningar, främst från privatpersoner, gällande falska låssmeder. Dessa falska låssmeder har inte utfört de efterfrågade tjänsterna på ett korrekt sätt, eller har inte utfört dem alls, och kunderna har lurats på pengar.

Kolla upp låssmed noggrant

– Företagskunder är inte lika drabbade som privatpersoner av falska låssmeder, men många bostadsrättsföreningar har fått sina dörrar förstörda eller har fått betala alldeles för höga fakturor för enkla jobb, säger Benny Jansson.

Falska låssmeder dyker oftast upp vid akuta ärenden dagtid samt under jourtid. När man befinner sig i en akut och jobbig situation är det viktigt att veta vad det är för företag man anlitar så att situationen inte förvärras

SLR-låssmed är uppdaterad om lagar och regler

SLR arbetar också tillsammans med medlemmarna för att uppdatera personalen när det gäller rådande lagar och regler. Till exempel ger de rådgivning kring den nya dataskyddsförordningen (GDPR) som trädde i kraft i slutet av maj 2018.

Låssmed med jour dygnet runt

Har ni haft inbrott? Är du utelåst? Då behövs en låssmed.

Ring oss – en av våra kunniga låssmeder är snabbt på plats! Vi har jour dygnet runt!

 

Kontakta en låssmed

Låssmed Stockholm: 08-442 99 60
Låssmed Göteborg: 031-80 24 80
Låssmed Malmö: 040-97 00 35
Låssmed Trollhättan: 0520-341 00
Låssmed Stenungsund: 0303-833 35

 

Vi är en SLR-auktoriserad låssmed

Detta gäller för medlemsföretag i SLR:

  • Mästarbrev inom låssmedsyrket.
  • Personal är kontrollerad i brotts- och belastningsregister.
  • Installationer utförs professionellt av välutbildad personal.
  • Dokumenterat tekniskt kunnande.
  • God kunskap hos personalen om lagar regler.
  • Följer alltid Allmänna reklamationsnämndens (ARNs) beslut (gäller privatpersoner).
  • SLR-garanti för kunden (gäller privatpersoner).

Källa: SLR

 

Läs mer

 

Tyckte du artikeln var intressant?

Dela den med en kollega:

Prenumerera

Mer från vårt Kunskapsmagasin