Säker passage med dörrautomatik

Dörrar finns överallt. I många fall vore det önskvärt att någon öppnade dörren när man ska passera. Eller att dörren öppnade sig själv!

Vad är dörrautomatik?

Dörrautomatik installeras för att dörrar ska kunna öppnas och stängas automatiskt. Det finns olika utformningar av automatiska entrésystem för olika behov. Slagdörrsautomatik och skjutdörrsautomatik är två varianter som båda kan hantera enkel- och dubbeldörrar. Det finns också dörrautomatik för karuselldörrar.

Styrning av dörrautomatik kan ske på olika sätt, t.ex. med rörelsesensorer, armbågskontakt, fjärrkontroll eller passersystem.

Var kan dörrautomatik installeras?

Dörrautomatik kan installeras både inomhus och utomhus. Vanliga användningsområden är dörrmiljöer med mycket persontrafik, t.ex. entrédörrar till butiker och hotell. Dörrautomatik i kontor och på hissdörrar är också vanligt förekommande.

Var behövs automatiska entrésystem?

Alla in- och utgångar med mycket aktivitet är goda kandidater för ett automatiskt entrésystem, eftersom passering underlättas för alla. Men för tillgänglighetsanpassade entréer är kraven på automatiska entrésystem som störst, där möjliggör dörrautomatik passering för rörelsehindrade.

Pris för olika dörrautomatiksystem

SafeTeam erbjuder skräddarsydda helhetslösningar för alla våra dörrautomatiksystem. Därav varierar priset för våra system beroende på vilka behov och förutsättningar du och din fastighet har. Kontakta SafeTeam direkt så hjälper vi dig se över vad priset för dörrautomatiken blir i ditt fall.

Fördelar med dörrautomatik

 • Dörrar öppnas enkelt
  Det ger ett välkomnande intryck och underlättar för rörelsehindrade.
 • Dörrar hålls stängda när de ska vara det
  Det minskar risken för oönskade besök och bevarar inomhustemperaturen.
 • Dörrar öppnas och stängs på ett korrekt sätt
  Det ökar dörrarnas livslängd.
 • Dörrar kan inte stå och slå
  Det motverkar skador på dörr och vägg.

SafeTeam som leverantör av dörrautomatik

SafeTeam arbetar med helheltslösningar kring fasad- och dörrmiljöer. Vi kan erbjuda ett komplett program av dörrautomatik.

Installation av dörrautomatik

Vi installerar all form av dörrautomatik och i samband med installation utför vi även elinstallationer och eventuella styrningar från passersystem, rökdetektorer, fjärröppnare m.m.

Vi ser till att installationen utförs enligt gällande regler och lagkrav. Ofta finns det direktiv med höga säkerhetskrav kopplade till dörrautomatik.

Service av dörrautomatik

För att utrustningen ska hålla över tid och fungera optimalt erbjuder vi service av er dörrautomatik. Genom service ser ni till att säkerheten är på topp och att utrustningen håller längre.

Vill ni teckna ett serviceavtal för er dörrautomatik kan ni teckna FUNKA-avtal hos oss. Då säkerställer vi att service utförs regelbundet på er dörrautomatik.

Dörrautomatik från SafeTeam:

Få en offert

Spara energi med dörrautomatik

Dörrautomatik är en energibesparande åtgärd eftersom det motverkar att dörrar står öppna i onödan. Värme bevaras inomhus på vintern. Kyla från luftkonditionering bevaras inomhus på sommaren.

Tillgänglighetsanpassa för rörelsehindrade med dörrautomatik

Dörrautomatik underlättar passering genom en dörr, i synnerhet för äldre och rörelsehindrade personer.

Kraven på tillgänglighet för personer med nedsatt rörelseförmåga finns reglerat i Plan- och bygglagen. Samtliga av dessa krav kan uppfyllas av dörrautomatik och är i många fall det bästa sättet för att tillgänglighetsanpassa en fastighet.

Vi installerar automatiska dörröppnare enligt europeisk säkerhetsstandard

Alla dörrar försedda med dörrautomatik, avsedda för persontrafik, ska förses med EN 16005-certifierad sensorlist. Sensorlister monteras av säkerhetsskäl för att minska risken för kläm- och knuffskador i dörrmiljön.

Undantag kan göras om en s k Low Energy-funktion används. Standarden gäller för samtliga nyinstallationer gjorda efter 2013 och gäller ej retroaktivt. Dörrpartier som byggts om eller ändrats omfattas av EN16005.

 

 

Vi erbjuder alla fabrikat av dörrautomatik

Som fristående säkerhetsleverantör erbjuder vi dörrautomatik från alla de främsta och bästa tillverkarna på marknaden.

 • Geze
 • ASSA
 • Dorma
 • CDVI
 • Faac
 • Record
 • Besam

 

Kombinera dörrautomatik med övrig säkerhet i huset

Dörrautomatik i kontor, butik eller annan lokal kan med fördel kopplas ihop med övriga säkerhetssystem i fastigheten. Tack vare vår breda kompetens kan vi erbjuda en integrerad lösning, där de olika systemen ”pratar” med varandra.

 • Dörrautomatik + Lås + Passersystem

  Mycket vanligt är att dörrautomatik kopplas samman med lås och passersystem i samma dörrmiljö.

 • Dörrautomatik + Larm

  Dörrautomatik kan styras av olika larmlösningar. Inbrottslarmet kan automatiskt stänga dörrarna. Brandlarmet kan automatiskt öppna dörrarna.

 • Dörrautomatik + Utrymning + Lås

  Lås- och utrymningsbeslag anpassas så att den automatiska dörren också kan fungera som utrymningsväg.

 • Dörrautomatik + Porttelefoni

  Ibland är det praktiskt att kunna öppna dörren automatiskt för en besökare i samband med kontakt via porttelefonen.

Några av våra kunder

Vanliga frågor

 • Vad är det för skillnad mellan vanliga dörrstängare och slagdörrsautomatik?

  Vanliga dörrstängare styrs rent mekaniskt. Efter öppning dras dörren igen med hjälp av en fjäder i mekanismen. Slagdörrsautomatik styrs elektroniskt. Öppning sker exempelvis genom en knapptryckning eller aktivering av rörelsesensorer.

 • Vilka fabrikat av dörrautomatik jobbar ni med?

  Som fristående säkerhetsleverantör erbjuder vi dörrautomatik från alla de främsta och bästa tillverkarna på marknaden: Geze, ASSA, Dorma, CDVI, Faac, Record och Besam.

 • Vad kostar det?

  Detta är en av våra vanligaste frågor. Vi vill alltid erbjuda den mest kostnadseffektiva säkerhetslösningen, som passar era behov på bästa sätt. Vi utgår från er miljö, era säkerhetsrisker, era befintliga system, era krav och önskemål. För att kunna lämna pris gör vi ofta ett platsbesök och utför en säkerhetsinventering. Säkerhetsinventeringen erbjuder vi gratis. Under besöket har ni tillfälle att ställa frågor och diskutera era behov med en av våra kompetenta projektörer. Kontakta oss om ni vill boka in ett besök.

Har du en annan fråga?

Vi är 200 medarbetare på SafeTeam som gärna svarar på dina frågor. Ring oss eller fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss.

Säkerhetstekniker svarar på frågor om dörrautomatik

 

Få en offert

Vill du få en offert på dörrautomatik? Eller har du en fråga eller fundering som vi kan hjälpa dig med?

Besvara formuläret nedan för att komma i kontakt med oss. Vi hjälper dig gärna!

Läs vårt Kunskapsmagasin