Kamerabevakning gör företag säkrare och mer kostnadseffektiva

Stölder, snatteri, skadegörelse och olaga intrång kan leda till betydande ekonomiska förluster samt en känsla av otrygghet bland personalen. Med kamerabevakning för företag kan er verksamhet öka säkerheten, förebygga brott och minska kostnaderna för svinn.

SafeTeam har över 50 års erfarenhet inom säkerhetsbranschen och är en certifierad anläggarfirma av CCTV. Som er partner i säkerhet kan vi skräddarsy er kamerabevakningslösning.

Vad är du intresserad av?

Certifierad anläggarfirma av CCTV

Ikon från SCAB Behörig ingenjör CCTV

Så hjälper kamerabevakning företag

Att investera i kamerabevakning för företag är inte bara ett sätt att öka säkerheten, bevakningen medför även andra fördelar. Här listar vi tre centrala fördelar med kamerabevakning för företag:

 • Avskräcker brott: Ett väl synligt kamerabevakningssystem kan avskräcka potentiella gärningsmän att utföra inbrott, stöld eller skadegörelse. Detta skapar en omedelbar säkerhetsförbättring och skyddar företagets tillgångar.
 • Bevisinsamling: I händelse av brott blir kamerabevakningen ett oumbärligt verktyg för att samla bevis. Det kan handla om identifiering av gärningsmän eller att dokumentera händelseförloppet, vilket är av stor betydelse för polisutredningar och underlättar försäkringsärenden.
 • Förbättrad arbetsmiljö: Vetskapen om kamerabevakning kan öka personalens trygghet. Detta kan i sin tur förbättra arbetsmiljön och leda till minskad personalomsättning.

Skillnaden mellan traditionell och smart kameraövervakning

Vi på SafeTeam kan erbjuda allt från enkla övervakningskameror till smart kameraövervakning. Medan traditionella övervakningskameror registrerar händelser och kräver att en människa upptäcker avvikelser kan smart kameraövervakning, även kallad kameraövervakning med videoanalys, larma utifrån bestämda parametrar. Det kan gälla exempelvis avvikande rörelsemönster och onormal aktivitet i ett område.

Möjligheterna med smart kameraövervakning

Smart kamerabevakning kan bli ett värdefullt hjälpmedel som bidrar till att skapa en tryggare arbetsplats, minska antalet falsklarm och att kostnadseffektivisera. Här nedan följer exempel på hur kameraövervakning kan användas.

Komplement till väktare

Intelligent kamerabevakning kan vara ett effektivt komplement till väktare. Väktare kan inte befinna sig överallt samtidigt och i köpcentrum och stora kontorskomplex finns många utrymmen där oegentligheter kan förekomma. Videoanalys kan identifiera avvikande beteenden hos människor och upptäcka exempelvis okända väskor eller fordon för att sedan tillkalla en väktare.

Verifierar falsklarm

Har ert företag problem med skadegörelse eller ofta förekommande falsklarm? Tjänsten Kamera Online gör det möjligt att verifiera larm vilket minskar antalet falsklarm och lagrar övervakningsmaterialet säkert på vår server.

Optimerar verksamheten

Smart kameraövervakning kan också integrera avancerade analytiska verktyg som hjälper er att förbättra arbetsflöden, optimera arbetsstyrka och identifiera kundbeteenden. Dessa insikter kan vara ovärderliga för att kunna fatta väl informerade beslut och förbättra verksamheten.

Installation av kameror och smart säkerhet | SafeTeam

Regler för kameraövervakning av företag

Att införa kamerabevakning på ett företag är ett effektivt sätt att höja säkerheten, men det finns också lagar och regler som företag med kameraövervakning måste följa. Enligt Kamerabevakningslagen måste övervakningen vara väl motiverad och inte mer integritetskränkande än nödvändigt, i vissa fall kan det även krävas tillstånd. Vill ni veta vad som gäller i ert fall – gör vårt snabba test för att se om ni behöver tillstånd för kamerabevakning.

Övervakning av personal är en känslig fråga som omfattas av både kamerabevakningslagen, dataskyddsförordningen (GDPR) och arbetsrättsliga regler. Det är därför viktigt att informera personalen om övervakningen, dess syfte och omfattning, innan den införs. Företaget måste ibland förhandla med fackliga representanter innan kameror sätts upp. Det måste också sättas upp skyltar om kameraövervakning i området som bevakas.

Lagring av inspelat material är strikt reglerat. Det finns specifika regler kring hur länge material får lagras och hur det ska hanteras för att skydda individens integritet.

Vill ni veta mer om kameraövervakning av företag och gällande regler – kontakta oss på SafeTeam.

Vad innebär CCTV för företag?

CCTV (Closed-Circuit Television) syftar till ett system av övervakningskameror som sänder signaler till en specifik uppsättning monitorer till skillnad från öppna sändningar. CCTV hjälper företag att övervaka fastigheter, skydda tillgångar och upprätthålla säkerheten genom att tillhandahålla realtids- eller inspelade bilder av händelser inom företagsområdet. Tänk på att alltid välja ett CCTV-företag med behöriga ingenjörer för att säkerställa att installationen lever upp till aktuella krav och regler.

 

Ska ni installera nya kameror?

Då har vi kamerabevakning för era behov

Det finns en stor bredd av produkter och tjänster inom kamerabevakning för företag vilket gör det möjligt att skräddarsy en lösning som uppfyller era behov. Kamerorna kan exempelvis integreras med ett larm eller med ett passersystem för att göra er verksamhet ännu säkrare.

Varför välja SafeTeam?

SafeTeam är en certifierad anläggarfirma inom CCTV med behöriga ingenjörer i vårt team. Vi har en djup förståelse för olika verksamheters unika säkerhetsbehov och är en partner att lita på. Service i Särklass genomsyrar hela vår företagskultur, vilket innebär att vi har en genuin omtanke om er som kund och strävar alltid efter att ge er en serviceupplevelse utöver det vanliga.

Vi är inte bundna till ett särskilt kamerafabrikat och det ger oss frihet att kunna erbjuda skräddarsydda lösningar från pålitliga leverantörer som uppfyller era krav. Kontakta oss idag.

Kamerabevakningstillverkare vi samarbetar med

Vi samarbetar med:

 • Axis
 • Avigilon
 • Milestone
 • Flir
 • ExacqVision
 • Samsung

Vill ni uppgradera befintlig kameralösning?

Framtidssäkra ert kamerasystem med SafeTeam

Med tiden utvecklas tekniken och det gör även hotbilden mot företag. Därför är det viktigt att kontinuerligt se över säkerhetssystemet för att fastställa att det fortsätter att möta era behov. Som er partner i säkerhet är er trygghet vår högsta prioritet.

Vi hjälper gärna ert företag att se över er nuvarande kameraanläggning, oavsett fabrikat och tidigare installatör.

Kanske vill ni även integrera er kamerabevakning i ett larmsystem eller uppgradera er lösning till smart kamerabevakning med analytiska verktyg som gör det möjligt att fatta affärskritiska beslut? Hör av er till oss på SafeTeam så hjälper vi er till en heltäckande säkerhetslösning.

Integrera övrig säkerhetsteknik med er kameraanläggning

Företag som integrerar sin kamerabevakning med övriga säkerhetssystem i fastigheten upplever många fördelar. Har ni frågor om hur era kameror kan kommunicera och samverka med annan säkerhetsteknik? Kontakta oss för att nyttja vår breda kompetens inom säkerhetsområdet!

 • Kamerabevakning + Inbrottslarm + Brandlarm

  Ni kan integrera er kamerabevakning med inbrottslarm och brandlarm. Det ger er många fördelar, t.ex. snabb identifiering av falsklarm så att onödiga utryckningar kan undvikas.

 • Kamerabevakning + Porttelefoni

  Installera kamerabevakning i ert porttelefonsystem. Med hjälp av kamerabilder på era besökare får ni bättre kontroll på vem eller vilka som ni släpper in.

 • Kamerabevakning + Passersystem + Larm

  I ett totalt integrerat säkerhetssystem kan en kedja av automatiska åtgärder kopplas samman. Ett aktiverat larm kan både påverka tillträdesstyrning av dörrar och starta kamerabevakning.

Några av våra kunder

Vanliga frågor om kamerabevakning för företag

 • Vad är kamerabevakning för företag och varför behöver jag det?

  Kamerabevakning, även kallat CCTV, hjälper företag att skydda egendom, förebygga brott och säkerställa en trygg arbetsmiljö genom övervakning av företagets områden och aktiviteter.

 • Vilka lagar och regler gäller för kamerabevakning på företag?

  För kameraövervakning av företag gäller regler som syftar till att skydda individers integritet. I Sverige regleras kamerabevakning av Dataskyddsförordningen (GDPR), Brottsdatalagen och Kamerabevakningslagen som säkerställer att ingen blir övervakad i onödan och att inspelat material hanteras korrekt.

 • Hur väljer jag rätt kamerabevakningssystem för mitt företag?

  Kontakta SafeTeam för professionell rådgivning om system och fabrikat. Vi är en erfaren, fristående helhetsleverantör som kan hjälpa er med allt från rådgivning till installation, underhåll och service.

 • Vad kostar det att installera kamerabevakning på mitt företag?

  Kostnaden varierar beroende på systemets omfattning, teknologi och installationskrav. Kontakta SafeTeam, en certifierad anläggarfirma av CCTV, för att få veta mer om kostnaden för kamerabevakning av ert företag.

Har du en annan fråga?

Vi är 200 medarbetare på SafeTeam som gärna svarar på dina frågor. Ring oss eller fyll i formuläret nedan!

Larmtekniker svarar på frågor om larm och CCTV

Vill du veta mer?

Vi delar gärna med oss av vår kunskap. Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.