Kameraövervakning i Linköping – för företag, flerbostadshus & offentliga fastigheter

Kameraövervakning är en effektiv metod för att skydda dina lokaler. Genom att installera säkerhetskameror inomhus och utomhus minskar du risken för inbrott, vandalism och skadegörelse. Kontakta SafeTeam för en professionell lösning med kameraövervakning i Linköping, Östergötland.

Vi erbjuder kameraövervakning i Linköping, Norrköping, Jönköping och Örebro för alla typer av fastigheter, från företagslokaler till bostadsrättsföreningar och offentliga byggnader. Vi förstår att varje plats har unika säkerhetsbehov, och därför erbjuder vi anpassade lösningar som ger både proaktivt och aktivt skydd mot potentiella hot. Vi erbjuder även service av ert kamerasystem efter installation.

Certifierade lösningar för säkerhetskameror i Linköping

SafeTeam är en SCAB-certifierad anläggarfirma inom CCTV, vilket innebär att vi uppfyller höga krav på personal, kvalitetssystem och lokaler. Våra certifierade ingenjörer inom CCTV har gedigen utbildning, fackkunskap och praktisk erfarenhet, vilket garanterar att du får den bästa möjliga lösningen för kameraövervakning i Linköping.

Ikon från SCAB Behörig ingenjör CCTV

Installation av bevakningskameror i hela Östergötland

SafeTeam har lång erfarenhet av kamerainstallationer och avancerade kameralösningar för kunder med höga säkerhetskrav.

Våra tekniska kameraspecialister utgår från vårt regionkontor i Linköping. Vi monterar kameror och sköter underhåll av kamerateknik hos kunder i hela regionen, inklusive Norrköping, Jönköping, Örebro m.fl. orter i och omkring Östergötland.

Få en offert

 

SafeTeam i Mjärdevi, Linköping

I Mjärdevi i Linköping ligger SafeTeams regionkontor i region mitt. Här jobbar kameraprojektörer och våra säkerhetstekniker med kameraexpertis utgår härifrån för installation och service runt om i Östergötland, Jönköping och Örebro.

Lagar och regler för kamerabevakning

Man får inte montera övervakningskameror var som helst. Vill du installera kamerabevakning för din verksamhet i Linköping är det viktigt att ha koll på vilka lagar och regler som måste efterföljas. I samband med Dataskyddsförordningen, GDPR, kom en ny svensk lag för kameraövervakning 2018, den nya kamerabevakningslagen.

Vi på SafeTeam är väl insatta i lagarna och reglerna kring kamerabevakning. Här kan du läsa vår sammanfattning av kamerabevakningslagen. Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp inför er installation av kameror. Vi hjälper gärna till för att säkerställa att din kamerabevakning följer reglerna och är korrekt installerad.

Behövs tillstånd för kamerabevakning?

Många företag behöver inte ansöka om tillstånd för att få montera kameror, men det beror på vad som ska övervakas och vem som utför bevakningen. I vårt enkla test för kameratillstånd kan ni snabbt få svar på ifall er verksamhet behöver ansöka om tillstånd för kameror eller inte.

Kostnadsbesparingar och ökad trygghet

Genom att installera säkerhetskameror i Linköping i och kring dina fastigheter kan du dra nytt av betydande kostnadsbesparingar:

 • Färre inbrott och stölder innebär minskade kostnader för skador och förlorade föremål.
 • Kamerabevakning kan minska behovet av väktarutryckningar.
 • Minskat antal arbetstimmar för fastighetsskötare som hanterar skador från brott eller vandalism.
 • Bidrar till en stabilare och tryggare arbetsmiljö, vilket är viktigt för både anställda och kunder.

Varför välja SafeTeams säkerhetskameror i Linköping?

Ska du upphandla eller anlita en leverantör av övervakningskameror finns det några saker som utmärker oss på SafeTeam.

Kvalitet och kompetens du kan lita på

En av våra styrkor som säkerhetsföretag är just vår djupa kamerakompetens. Våra certifierade CCTV-ingenjörer har gedigen utbildning och erfarenhet inom området, som också recertifieras regelbundet enligt krav som ställs på oss som certifierad anläggarfirma av CCTV.

Service och omtanke om dig som kund

Kompetens är en förutsättning, men vi lägger också ovanligt stor vikt vid ett servicefokuserat bemötande. Vi har en företagskultur som vi kallar för “Service i särklass” som genomsyrar allt vi gör på SafeTeam. Som kund kommer du märka detta – återkommande kundundersökningar visar nämligen att våra kunder är mycket nöjda.

Inte bara kameror

Vår bredd inom säkerhetsteknik innefattar utöver kameraövervakning, även passersystem, låssystem, porttelefoni, dörrautomatik och företagslarm. Många av dessa system samverkar i en byggnad, så att vi kan hjälpa dig med helheten är i många fall en fördel.

Etablerat och stabilt säkerhetsföretag

Vi har funnits sedan 1968. Sedan dess har vi hjälpt våra kunder till bättre trygghet och säkerhet. Idag finns vi i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Mölndal, Trollhättan och Stenungsund och är ett av Sveriges större säkerhetsföretag och kameraleverantörer. Många rikstäckande kedjor anlitar oss för säkerhet i hela landet.

 

Kamerainstallatör av etablerade fabrikat

SafeTeam är en fabrikatsoberoende leverantör av bevakningskameror. Det innebär att vi installerar bevakningskameror alla etablerade märken och kan rekommendera den kameralösning som passar din fastighet bäst. Vi installerar kameror och tillhörande videohanteringslösningar från:

 • Axis
 • Avigilon
 • Milestone
 • Flir
 • ExacqVision.

Maximera er kamerabevakning genom att integrera med annan säkerhetsteknik

Om ni integrerar er kameraanläggning med övriga säkerhetssystem i fastigheten kan ni maximera effektiviteten av er bevakning. Har ni frågor om hur era kameror kan samverka med annan säkerhetsteknik? Kontakta oss för att dra nytta av vår omfattande expertis inom säkerhetsområdet!

 • Kameraövervakning + Inbrottslarm + Brandlarm

  Om ni integrerar era kameror med inbrottslarm och brandlarm kan onödiga falsklarm enkelt undvikas eftersom ni snabbt kan se på era kamerabilder om det finns behov av utryckning.

 • Kameraövervakning + Porttelefoni

  Med kameror kan ni kommunicera med besökare med både bild och ljud. Ni bättre kontroll på vem eller vilka som släpps in.

 • Kameraövervakning + Passersystem + Larm

  I ett totalt integrerat säkerhetssystem kan en kedja av automatiska åtgärder kopplas samman. Exempelvis kan ett aktiverat larm både påverka tillträdesstyrning av dörrar och starta kamerabevakning.

Några av våra kunder

Vanliga frågor om kamerabevakning

 • Vilka är de viktigaste skillnaderna mellan inomhus- och utomhusövervakningskameror för fastigheter?

  Skillnaderna ligger bl.a. i IP-klassningen, som anger hur väl en kamera motstår fukt och damm. Utomhuskameror har högre IP-klassning (t.ex. IP44), vilket gör dem mer vädertåliga än inomhuskameror. Mer information om IP-klassning finns här.

 • Hur kan jag säkerställa att mitt kameraövervakningssystem följer Sveriges integritets- och övervakningslagar?

  Om man ska installera säkerhetskameror i Linköping är det viktiga är att följa kamerabevakningslagen och GDPR. Nyttan med kamerabevakning ska väga tyngre än integritetskränkningen, och syftet ska vara att motverka brott eller olyckor. Vissa verksamheter, som myndigheter och andra aktörer, behöver tillstånd som finns på IMYs hemsida. Du ska kunna ange kontaktuppgifter, ändamål med övervakningen, rättslig grund, lagringstid och registrerade rättigheter.

 • Hur länge har SafeTeam funnits i Linköping?

  SafeTeam etablerade sig i Linköping 2023. En av anledningen var att komma närmare sina kunder som redan fanns i regionen, till exempel flera större retailkedjor med butiker i Linköping, Norrköping m.fl. orter i Östergötland. SafeTeam grundades 1968 i Göteborg och finns även i Stockholm och Malmö.

 • Hur stort täckningsområde har SafeTeam i Östergötland?

  SafeTeams säkerhetstekniker i region mitt utgår från Linköping och utför installationer av kamerateknik och annan säkerhetsteknik i hela Östergötland inklusive Norrköping och Motala. Täckningsområdet innefattar även Jönköping och Örebro.

Har du en annan fråga?

Vi är 200 medarbetare på SafeTeam som gärna svarar på dina frågor. Ring oss eller fyll i formuläret nedan!

Larmtekniker svarar på frågor om larm och CCTV

 

Jag vill få en kostnadsfri offert på kamerabevakning.

Vi hjälper er att ta fram en kameralösning för ert företag eller bostadsrättsförening.
Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss inom kort.

Läs vårt Kunskapsmagasin

 

E-bok

Smart kamerabevakning med AI

Läs om hur ditt företag kan nyttja smarta AI-funktioner i er kamerabevakning – som ger verklig affärsnytta.

Ladda ner e-boken här